Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort de Crăciun cu unt de migdale

Tort cu rom și migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 10
  • Uşor

Vrei o prăjitură de fructe ușoară, fără probleme? Impresionați-vă oaspeții și faceți-vă plăcere cu tortul cu rom și un simplu cremă de migdale. Faceți-o înainte sau pentru un tort de Crăciun în ultimul moment.


Încercați acest tort cu rom și migdale, apoi verificați clasicul nostru prajitură de Crăciun, plăcinte cu carne, budinca de Craciun, și altele Rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

  • sultane 100g
  • stafide 100g
  • cireșe întunecate glacé 50g, tocat
  • ghimbir cristalizat 50g, tocat
  • rom întunecat 4 linguri
  • unt 200g, înmuiat, plus altele pentru tablă
  • zahăr ușor muscovado 200g
  • ouă 3, bătut
  • melea neagră 1 lingură
  • făină auto-crescătoare 220g
  • condimente asortate 2 lingurițe
  • ghimbir de pamant 1 linguriță
  • praf de copt 1 linguriță
  • mere 2 mici, curățate și rase

MUTTERCREAM

  • unt sărat 185g, la temperatura camerei
  • zahăr glazură 300g
  • extract de migdale 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Includeți fructele uscate, ghimbirul și romul într-un vas și lăsați-le la macerat câteva ore sau peste noapte, dacă doriți. Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți și tapetați fundul unei forme de prăjitură rotunde și adânci de 20 cm cu hârtie de copt. Bateți împreună untul, zahărul, ouăle, siropul, făina auto-crescătoare, condimentele amestecate, ghimbirul măcinat și praful de copt cu bătătorele electrice, până la grosime. Folosind o lingură mare de metal, împingeți ușor merele, fructele uscate înmuiate și orice lichid de înmuiere.

  • Pasul 2

    Puneți aluatul în tigaie, nivelați partea superioară și coaceți timp de 1 oră 15 minute sau până la culoare închisă, elastică la atingere și este ușor micșorată de pe părțile laterale ale tigaiei. Un frigăru împins în centru va ieși curat când este gata. Se răcește, se înfășoară în hârtie de copt și se pune într-un recipient etanș. Se va păstra timp de o săptămână înainte de glazură sau poate fi înghețat. Decongelați peste noapte la temperatura camerei înainte de a decora.

  • Pasul 3

    Pentru a face cremă de unt, puneți untul într-un castron și bateți treptat zahărul glazurat și extractul de migdale folosind bătători electrice până la pufos. Se întinde peste tot tortul folosind o spatulă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 706
  • Gras 33.7g
  • Saturează 20.6g
  • Carbohidrați 91g
  • Zaharuri 69,9g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 1.1g
.
#Tort #rom #și #migdale
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast