Tipul bucătăriei:
Tort cu strat de gin cu sloe
- serveste 12
- Uşor
Cea mai bună utilizare a sloe gin. Echipați cu prune și faceți un tort strat cu factor wow. Cu siguranță vă va impresiona prietenii și, cel mai bine, este și o rețetă ușoară
Ingrediente
- unt 200 g, la temperatura camerei
- zahăr tos auriu 200 g
- ouă 4
- făină simplă 175 g
- praf de copt 1 lingura
- migdale măcinate 90 g
- zer 100 ml
- fulgi de migdale 4 linguri
UMPLERE
- unt 100g, moale
- zahăr pudră 140g, plus mai mult pentru praf
- prune violet închis 3-4
- gin cu sloe gin 150 ml
- zahăr tos auriu 30 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3½. Crema untul si zaharul pana devin usoare si pufoase, apoi batem ouale unul cate unul, adaugand o lingura de faina dupa primul ou. Se adauga faina, praful de copt si migdalele macinate, urmate de zara. Turnați amestecul în două forme de burete de 18 cm unse și tapetate cu unt și presărați migdalele pe suprafața fiecărei forme. Coacem 30-35 de minute, sau pana cand prajiturile sunt crescute si aurii, apoi se racesc pe gratare.
-
Pasul 2
Între timp, bateți untul pentru umplutură până devine ușor și cremos și adăugați zahărul pudră pentru a face o cremă de unt. Puneți prunele într-o tigaie cu gin și zahăr și gătiți-le împreună până când prunele se înmoaie, dar își păstrează forma. Scoateți și răciți prunele. Reduceți lichidul la un sirop.
-
Pasul 3
Sandwich prajiturile impreuna cu putin sirop si crema de unt. Se decoreaza cu prune, inca cateva migdale si un strop de sirop.
Informatii nutritionale
- Kcals 494
- Gras 29.7g
- Carbohidrați 43.7g
- Fibră 1.4g
- Proteină 7.4g
- Sare 0,6g