Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu cafea irlandeză

Tort de cafea irlandez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 10
  • Uşor

Cum vă îmbunătățiți un tort clasic cu cafea? Inspirați-vă de irlandezi, cu un strop de whisky și Guinness, și deasupra cu o cremă cu aromă de cafea pernată


Faceți această prăjitură de cafea irlandeză pentru o delectare festivă, apoi consultați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort cu ghiocel, Tort de Crăciun italian și altele Coacerea Crăciunului Rețete.

De asemenea, verificați mai multe rețete decadente de tort de ciocolată, cum ar fi tortul nostru de ciocolată, tortul de ciocolată ușor și tortul Guinness de ciocolată.

Ingrediente

  • Whisky irlandez 50 ml
  • cafea neagră puternică 150ml
  • Guinness 100 ml
  • unt nesarat 250g, cubulețe, plus extra pentru tablă
  • pudră de cacao 75g
  • zahăr tos auriu 300g
  • zahăr brun moale deschis 100g
  • ouă 3 mari, bătute
  • zer 150ml
  • extract de vanilie 1 lingură
  • făină simplă 285g
  • bicarbonat de sodiu 2 lingurițe

TOPPING

  • frișcă 250ml
  • zahăr tos auriu 1 lingură
  • cafea neagră puternică 1 lingură
  • pudră de cacao pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți o formă de tort de 23 cm, apoi tapetați baza și părțile laterale cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Se toarnă whisky-ul, cafeaua și Guinness într-o tigaie mare. Adăugați untul și încălziți până se topește, dar nu clocotește. Se ia de pe foc și se amestecă cacao și zaharurile. Bateți ouăle, urmate de zeama. În cele din urmă, adăugați vanilia, făina și bicarbul și bateți din nou până se omogenizează.

  • Pasul 3

    Se toarnă aluatul de tort în tigaie și se coace pe un raft de mijloc în cuptor timp de 50-60 de minute sau până când un frigăru înfipt în centru iese cu firimituri lipicioase. Se răcește complet în tablă.

  • Pasul 4

    Puneți toate ingredientele de topping, cu excepția cacao, într-un castron mare și amestecați ușor până când țineți doar vârfuri moi. Se toarnă sau se întinde peste blatul tortului după ce a scos din tablă, apoi se pudrează cu puțină cacao, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 632
  • Gras 34,5g
  • Saturează 21g
  • Carbohidrați 66,7g
  • Zaharuri 43,8g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 0,7g
.
#Tort #cafea #irlandez
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast