Tipul bucătăriei:
tort de capsuni
- serveste 10
- Uşor
Cea mai buna reteta de prajitura cu straturi de capsuni. Acest desert de vară este făcut cu burețel de vanilie, umplut cu cremă de mascarpone de căpșuni și acoperit cu glazură de bezea italiană.
Încercați acest tort cu căpșuni, apoi verificați cupcakes-urile cu căpșuni, cheesecake-ul cu căpșuni, tarta cu căpșuni și mai multe rețete cu căpșuni.
Cauți mai multe rețete de prăjituri de vară? Încercați prăjitura noastră cu piersici cu fructe, prăjitura cu afine, prajitura în tavă Eton și multe altele.
Ingrediente
- ouă 6
- zahăr tos auriu 175 g, plus extra pentru praf
- făină auto-crescătoare 175 g
- extract de vanilie 1 lingura
- unt 50 g, topit
UMPLERE
- căpșune 400 g
- zahăr tos auriu 2 linguri
- portocale 1, zestă
- mascarpone 300 g
- lapte condensat 100 g
GLAZURĂ
- zahăr alb granulat 200 g
- albușuri de ou 2 mari
- extract de vanilie ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă elvețiană de 27 × 37 cm cu pergament antiaderent. Bateți ouăle și zahărul până când sunt cu adevărat ușoare și pufoase – acest lucru poate dura aproximativ 5 minute. Puneți făina, apoi adăugați treptat untul și vanilia. Turnați amestecul în tavă, nivelați și coaceți timp de 12-15 minute până când este palid, dar elastic și fiert la mijloc. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
Pentru a face umplutura, se toaca marunt 300 g din cele mai mari capsuni si se presara peste zahar tos. Se lasa 1 ora ca capsunile sa renunte la zeama. Scurgeți și păstrați sucul, strivând ușor căpșunile pe sită. Se amestecă mascarpone, laptele condensat și pulpa de căpșuni. Tapetați o tavă de 24 × 11 × 7 cm cu pergament de copt. Așezați tava de pâine pe burete și tăiați o fâșie suficient de largă pentru a încăpea în tavă, lungimea ar trebui să se potrivească deoarece buretele se va micșora, dar tăiați-o dacă nu. Pune asta in baza formei si unge blatul cu zeama de capsuni. Adăugați jumătate din umplutură. Tăiați o altă fâșie de burete puțin mai lată decât ultima și adăugați aceasta, ungeți zeama rămasă și umplutura rămasă. Adăugați ultima bucată de burețel și congelați tortul timp de o oră.
-
Pasul 3
Pentru a face glazura, puneți într-o tigaie zahărul și 4 linguri de apă. Creșteți încet focul și fierbeți până obțineți un sirop gros, limpede. Între timp, albușurile se bat spumă, apoi se toarnă siropul de zahăr fierbinte într-un jet constant, batând până când amestecul devine pufos și gros, iar glazura este rece. Se amestecă vanilia. Întoarceți tortul cu grijă pe o farfurie și îndepărtați hârtia, acoperiți-l cu glazură și decorați cu căpșunile rămase.
Informatii nutritionale
- Kcals 494
- Gras 22.8g
- Carbohidrați 62.4g
- Fibră 1.3g
- Proteină 8.7g
- Sare 0,4g