Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tort cu miere sărată cu curmale

Tort de curmale cu sare de miere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 12
  • Uşor

Treceți peste caramel sărat, există un nou combo de aromă în oraș. Am schimbat caramelul cu miere pentru a crea acest tratament ușor de mâncare


Ingrediente

  • tot laptele 300ml
  • date blocate cu pietre 250g, tocate aproximativ (sau puteți folosi curmale întregi)
  • bicarbonat de sodiu 2 lingurițe
  • unt nesarat 150g, plus extra pentru tablă
  • zahăr ușor muscovado 150g
  • melasă 25g
  • draga draga 100g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • ouă 2 mari
  • făină simplă 300g
  • condimente asortate ½ linguriță
  • iaurt grecesc a servi (opțional)

SOS DE MIERE SARE

  • zahar granulat 200g
  • draga draga 125g
  • frișcă 250ml
  • unt nesarat 50g, cubulat
  • fulgi de sare de mare 2 lingurițe

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți laptele într-o tigaie până la aburi. Scoateți focul și amestecați curmale și bicarburi tocate, apoi stați 20 de minute pentru a înmuia curmalele.

  • Pasul 2

    Într-o altă tigaie, încălziți ușor untul, zahărul, melea, extractul de miere și vanilie, amestecând, până când untul s-a topit și amestecul este neted. Se răcește timp de 5 minute.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3 și ungeți o tigaie adâncă de 22-23 cm și tapetați baza cu hârtie de copt. Se amestecă curmalele lactate și amestecul de unt topit într-un robot de bucătărie până când amestecul este neted. Puneți ouăle, apoi făina cu condimentele amestecate și un vârf de sare. Când aluatul este neted, răzuieți în forma pregătită și coaceți timp de 1 oră până când tortul este ferm la atingere și un frigăru înfipt în centru iese cu firimituri lipicioase. Se răcește în cutie timp de 15 minute, apoi se ridică afară și pe o farfurie de servire.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul, topiți zahărul și mierea într-o tigaie la foc mediu, amestecând ocazional, până când zahărul s-a dizolvat. Se aduce la fierbere, învârtindu-se la fiecare 30 de secunde până când siropul devine caramel. Se ia direct de pe foc și se bate cu grijă smântâna, urmată de unt. Se fierbe din nou la foc timp de 1-2 minute pentru a se asigura că totul este combinat, apoi se adaugă sarea și se răcește la temperatura camerei.

  • Pasul 5

    Serviți tortul doar la cald sau la temperatura camerei. Ridicați pe o farfurie de servire cu suficient spațiu pentru ca sosul să se inunde. Puneți câteva găuri deasupra pentru a ajuta la absorbție, apoi turnați încet sosul de miere sărat peste tot tortul pentru a acoperi. Serviți în pene, cu restul de sos și iaurt grecesc plin de grăsime pe lateral, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 563
  • Gras 24.4g
  • Saturează 14.9g
  • Carbohidrați 78,6g
  • Zaharuri 59.4g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 6g
  • Sare 1.4g
.
#Tort #curmale #sare #miere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *