Tipul bucătăriei:
Tort de miere rusesc
- servește 20
- Un mic efort
Verificați rețeta noastră impresionantă de prăjitură rusească cu glazură de miere arsă moreish. Acest tort cu straturi necesită un pic de efort, dar este tortul perfect pentru a arăta prietenilor și familiei pentru orice ocazie specială
Faceți tortul nostru cu miere rusească pentru o coacere festivă, apoi verificați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort cu ghiocel, Tort de Crăciun italian și altele Coacerea Crăciunului Rețete.
Pentru mai multe rețete de inspirație rusă, încercați blinis și pelmeni.
Această rețetă rusească de tort de miere este creată de câștigătorul original GBBO și brutarul expert Edd Kimber. Edd Kimber spune: „Am avut mai întâi o versiune a acestui tort la 20th Century Café din San Francisco și această creație de inspirație rusească se datorează mult acelei rețete – în special glazurii, unde ingredientul surpriză este o cantitate glorioasă de dulce de leche, care adaugă un minunată notă de caramel. ”
Ingrediente
ÎMBRĂCĂTURĂ CU MIERE ARSĂ
- draga draga 95g
- crema dubla 750ml
- sare de mare o ciupire mare
- dulce de leche 250g
- smantana 65 ml
STRATURI DE TORT
- unt nesarat 125g
- draga draga 150g
- zahăr brun moale deschis 125g
- făină simplă 500g, plus extra pentru praf
- bicarbonat de sodiu 1 linguriță
- sare Sp linguriță
- ghimbir de pamant 1 linguriță
- scorțișoară măcinată 2 lingurițe
- condimente asortate 1 linguriță
- ouă 3 mari
- extract de vanilie 2 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face glazura, puneți mierea într-o tigaie mică și gătiți la foc mediu timp de 5-10 minute sau până când se înnegrește câteva nuanțe și opriți-vă chiar înainte de a începe să fumeze. Scoateți tigaia de pe foc și turnați 150 ml de smântână dublă și sarea de mare. Se toarnă acest amestec într-un castron mic, se acoperă și se răcește până se răcește complet.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și tapetați cu hârtie de copt cât mai multe tăvi de copt pe cât puteți încadra în cuptor odată. Desenați un cerc cu diametrul de 23 cm pe spatele fiecărei bucăți de hârtie – aceasta va acționa ca un șablon pentru straturile de tort.
-
Pasul 3
Pentru a face straturile de prăjitură, puneți untul, mierea și zahărul într-o tigaie mare și gătiți timp de 5 minute la foc mediu sau până când totul este topit și amestecul clocotește și miroase a prăjit. Scoateți tigaia de pe foc și puneți-o deoparte să se răcească ușor, apoi turnați într-un castron.
-
Pasul 4
Între timp, într-un castron separat, amestecați ingredientele uscate. Puneți ouăle și extractul de vanilie într-un ulcior și bateți scurt. Începeți să bateți amestecul de unt, turnând încet ouăle în castron (asigurați-vă că bateți, deoarece altfel ouăle ar putea găti). Adăugați ingredientele uscate și amestecați cu o lingură de lemn până când se combină complet. Rezultatul final va semăna cu un aluat de turtă dulce ușor mai moale și mai flexibil.
-
Pasul 5
Lucrând în timp ce aluatul este încă puțin cald, împărțiți-l în 8 porții egale, punând deoparte și acoperind cu un prosop de bucătărie pentru a preveni uscarea lor. Lucrând cu o bucată pe rând, puneți o minge de aluat pe una dintre bucățile de hârtie de copt pregătite, făinați ușor și rotiți până când acestea sunt foarte subțiri și doar puțin mai mari decât șablonul. Tăiați înapoi la cercul de 23 cm și lăsați garniturile deoparte. După ce ați desfășurat cât de multe puteți adăuga în cuptor simultan, coaceți timp de 8-9 minute sau până când sunt ușor ferme la atingere și se rumenesc ușor în jurul marginilor. Prăjiturile finite vor fi ca biscuiții din turtă dulce, dar cu ceva mai multă flexibilitate. Glisați discurile pe rafturi pentru a se răci și continuați până când toate discurile sunt coapte. Pentru a termina, coaceți toate resturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de 10-12 minute sau până când se usucă complet și puțin clare, plus o nuanță mai închisă decât discurile.
-
Pasul 6
Pentru a termina glazura, scoateți amestecul de miere din frigider și amestecați dulce de leche și smântână. Într-un castron mare, amestecați smântâna dublă rămasă până când ține doar vârfuri moi, apoi încorporați amestecul de miere. Textura finală nu ar trebui să fie chiar vârfuri moi, ar trebui să fie totuși puțin fluidă.
-
Pasul 7
Pentru asamblare, pregătiți straturile de tort cu miere cu puțină glazură și apoi întindeți restul deasupra și laturile tortului. Răciți tortul în frigider peste noapte, astfel încât umezeala din umplutură să se înmoaie în straturi – acest lucru este esențial pentru a da vasului finit o textură mai asemănătoare tortului.
-
Pasul 8
Când sunteți gata să serviți, puneți resturile de tort într-un robot de bucătărie și pulsați până la pesmet. Folosiți-le pentru a acoperi partea superioară și laturile tortului.
Informatii nutritionale
- Kcals 446
- Gras 28.1g
- Saturează 17.1g
- Carbohidrați 42g
- Zaharuri 22.2g
- Fibră 1.2g
- Proteină 5.4g
- Sare 0,3g