Tipul bucătăriei:
Tort italian cu alune și ciocolată
- serveste 12
- Uşor
Acest tort bogat de ciocolată decadent poate părea dificil, dar este atât de ușor de adunat pentru o cină. Secretul este să acoperiți exteriorul cu un strat de alune crocante și biscuiți.
Ingrediente
- ciocolata neagra 250 g, tocat
- ciocolata cu lapte 300 g, tocat
- crema dubla oală de 568 ml
- glucoză lichidă 3 linguri
- Frangelico 6 linguri
- alune de padure Pachet 100 g, prajit
- biscuiți digestivi sau de ovăz 8
- unt 1 lingura topita, plus extra pentru unt
- crème fraîche a servi
Metodă
-
Pasul 1
Topiți ciocolata împreună cu smântâna, glucoza lichidă și frangelico. Se lasa la racit. Trimiteți alunele și biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie și adăugați untul topit. Presărați jumătate din amestec într-o tavă de terină tapetată cu folie alimentară, apoi unsă bine cu unt. Înclinați tava astfel încât firimiturile să se lipească și de părțile laterale, asigurându-vă că sunt cât mai uniforme posibil. Se toarnă cu grijă amestecul de ciocolată și se da la rece până aproape se fixează.
-
Pasul 2
Se presară peste amestecul de biscuiți rămas și se presează foarte ușor într-un strat uniform. Se da la rece până când este gata de servire. Întoarceți-l pe o farfurie și presărați pe deasupra orice firimituri libere. Tăiați cu un cuțit fierbinte și serviți cu crème fraîche.
Informatii nutritionale
- Kcals 626
- Gras 47,9g
- Carbohidrați 41,5g
- Fibră 1.5g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,3g