Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de torta italiana cu alune si ciocolata

Tort italian cu alune și ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Acest tort bogat de ciocolată decadent poate părea dificil, dar este atât de ușor de adunat pentru o cină. Secretul este să acoperiți exteriorul cu un strat de alune crocante și biscuiți.


Ingrediente

  • ciocolata neagra 250 g, tocat
  • ciocolata cu lapte 300 g, tocat
  • crema dubla oală de 568 ml
  • glucoză lichidă 3 linguri
  • Frangelico 6 linguri
  • alune de padure Pachet 100 g, prajit
  • biscuiți digestivi sau de ovăz 8
  • unt 1 lingura topita, plus extra pentru unt
  • crème fraîche a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți ciocolata împreună cu smântâna, glucoza lichidă și frangelico. Se lasa la racit. Trimiteți alunele și biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie și adăugați untul topit. Presărați jumătate din amestec într-o tavă de terină tapetată cu folie alimentară, apoi unsă bine cu unt. Înclinați tava astfel încât firimiturile să se lipească și de părțile laterale, asigurându-vă că sunt cât mai uniforme posibil. Se toarnă cu grijă amestecul de ciocolată și se da la rece până aproape se fixează.

  • Pasul 2

    Se presară peste amestecul de biscuiți rămas și se presează foarte ușor într-un strat uniform. Se da la rece până când este gata de servire. Întoarceți-l pe o farfurie și presărați pe deasupra orice firimituri libere. Tăiați cu un cuțit fierbinte și serviți cu crème fraîche.

Informatii nutritionale

  • Kcals 626
  • Gras 47,9g
  • Carbohidrați 41,5g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 5.6g
  • Sare 0,3g
#Tort #italian #alune #și #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *