Tipul bucătăriei:
Varza cremoasa si spaghete pentru pancetta
- servește 2
- Uşor
Asociați varză de pământ de Bruxelles cu o mulțime de smântână, pancetta, usturoi, vin alb și lămâie pentru un ceai de spaghete genial pentru doi
Încercați această răsucire sezonieră pe o carbonară cu varză de Bruxelles sau încercați sau o spaghete carbonara clasică.
Verificați, de asemenea, varza noastră de Bruxelles cu slănină și castane, varza prăjită, varza de Bruxelles prăjită și mai multe rețete de varză de Bruxelles.
Ingrediente
- pancetta 100g, cubulețe
- unt sărat 25g
- echalion (banana) șalotă 1, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- varză de Bruxelles 400g, mărunțită
- vin alb 50 ml
- cremă unică 200 ml
- spaghete 200g
- lămâie 1, zestrat și suc
- parmezan 50g, ras fin, plus un plus de servit
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti pancetta intr-o tigaie antiaderenta timp de 5 minute sau pana cand este crocanta dar nu prea intunecata. Scoateți-o pe o farfurie.
-
Pasul 2
Încălzește untul în aceeași tigaie și gătește șalota, usturoiul și varza de Bruxelles timp de 6-7 minute sau până când încep să devină ușor aurii, iar mugurii sunt fragili. Întoarceți pancetta și prăjiți încă un minut. Se amestecă vinul alb și se lasă să se baloneze un minut, apoi se adaugă smântâna și se amestecă până se combină.
-
Pasul 3
Gatiti spaghetele intr-o tigaie mare cu apa cu sare clocotita urmand instructiunile pachetului. Scurgeți spaghetele, rezervând o parte din lichidul de gătit și reveniți în tigaie de pe foc. Se amestecă amestecul cremos urmat de zeama și coaja de lămâie și parmezan. Adăugați puțin din lichidul de gătit pentru a slăbi dacă este necesar.
-
Pasul 4
Împărțiți între două boluri, apoi împrăștiați-le cu parmezan suplimentar și o măcinare de piper negru, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 1084
- Gras 57,9g
- Saturează 32.6g
- Carbohidrați 87.2g
- Zaharuri 12.6g
- Fibră 16.6g
- Proteină 41.1g
- Sare 2.2g