Tipul bucătăriei:
Varză roșie înăbușită cu mere
- serveste 8
- Uşor
Garnitura cu varză roșie înăbușită de la John Torode este înfrumusețată cu mere, slănină afumată, scorțișoară și coajă de portocală și i se oferă un vin roșu băutură pentru o sărbătoare festivă.
Încercați această rețetă de varză roșie înăbușită, apoi vedeți mai multe cel mai bun al nostru vreodată laturi vegetale de Crăciun.
scoatem clasicul nostru varza rosievarză roșie murată, aragaz lent varza rosie și altele Retete de varza rosie de Craciun.
Ingrediente
- unt 1 lingura
- bacon afumat 2 erupții, tocate
- varza rosie 1, miezul scos și mărunțit
- mere Granny Smith 2, fără miez, decojite și feliate
- zahar brun 30 g
- bat de scortisoara 1
- coaja de portocala câteva benzi mari
- vin roșu 4 linguri
- otet de vin rosu 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se încălzește untul într-o tavă grea rezistentă la cuptor, se adaugă slănină și se prăjește până se colorează. Scoateți, apoi stratificați varza roșie, merele, zahărul brun și baconul, asezonând bine pe măsură ce mergeți. Introduceți batonul de scorțișoară și coaja de portocală. Punem tigaia la foc mare si adaugam vinul rosu si otetul, dam la fiert si gatim 3-4 minute. Sigilați tava cu un capac, apoi transferați la cuptor pentru o oră. Verificați de câteva ori pentru a vă asigura că lichidul nu s-a uscat și adăugați un strop de apă dacă este necesar.
Informatii nutritionale
- Kcals 73
- Gras 2.5g
- Carbohidrați 10.7g
- Fibră 2.7g
- Proteină 1.9g
- Sare 0,21g