Skip to content

Tipul bucătăriei:

Vincisgrassi Paste Coace Reteta

Vincisgrassi (paste coapte cu șuncă de parma)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Vincisgrassi, un tip de paste coapte, provine din regiunea Le Marche din Italia. Este atribuită atât generalului Windischgrätz (care l-a luptat cu Napoleon la Ancona), cât și princisgrassi (însemnând grăsime pentru prinț). În ambele cazuri, este foarte bogat – unele versiuni fiind și mai bogate cu adăugarea de turte și un aluat de paste făcut cu vin santo sau marsala


Încearcă rețeta noastră Vincigrassi, apoi verifică-ne coacere paste cârnați, paste vegetariene coacere, paste al forno și se coace paste mai reconfortante.

Vinvisgrassi (ca o pastă lasagna elegantă coaptă cu șuncă de parma) vine din Le Marche în Italia. Amplasată între Umbria și coastă, bucătăria din Le Marche a preluat influențe de la comercianții maritim din Europa de Est și o comunitate de evrei portughezi. Unul dintre cele mai faimoase feluri de mâncare, vincisgrassi, este atribuit atât generalului Windischgrätz care l-a luptat cu Napoleon la Ancona, cât și princisgrassi (însemnând grăsime pentru prinț). În ambele cazuri este foarte bogat – unele versiuni fiind și mai bogate cu adăugarea de turte și un aluat de paste făcut cu vin santo sau marsala.

Ingrediente

  • porcini uscate 30 g
  • crema dubla 500 ml
  • supă de pui 500 ml
  • frunza de dafin 1
  • ulei de masline
  • ciuperci plate 400 g, tocate mărunt
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • sunca de parma 300 g, mărunțit
  • ou 1
  • paste proaspete 6 foi mari sau 12 foi mici
  • parmezan 150g, ras
  • unt 25 g, moale

Metodă

  • Pasul 1

    Doar acoperiți porcini în apă clocotită. Puneți smântâna, bulionul și dafinul într-o tigaie mare, lăsați să fiarbă, apoi reduceți la jumătate.

  • Pasul 2

    pasul 2

    Scoateți porcinile, stoarceți-le pentru uscat și tocați mărunt. Adăugați lichidul de înmuiat porcini în cremă în timp ce se reduce. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ciupercile si porcini si se fierb pana se rumenesc si lichidul a fost reabsorbit. Se amestecă pătrunjelul și șunca. Misto.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se toarnă smântâna într-un blender (se îndepărtează dafinul), se zboară, se adaugă oul și se mixează din nou. Fierbe pastele 1-2 minute și scurge-le. Ungeți o tavă de copt (aproximativ 20 x 30 cm) cu unt, adăugați un strat de paste – tăiați foile pentru a face un singur strat dacă este necesar. Puneți smântână peste paste, apoi stropiți cu parmezan. Presarati cu amestec de ciuperci, adaugati mai multe paste. Continuați să stratificați pastele cu smântână, brânză și ciuperci, terminând cu paste acoperite cu smântână și brânză – veți avea nevoie de aproximativ 4 straturi. Coaceți timp de 20 de minute sau până când clocotește, ridicându-se la sfârșit să se rumenească dacă este necesar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 847
  • Gras 67,5g
  • Carbohidrați 26.8g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 33.1g
  • Sare 3.4g
#Vincisgrassi #paste #coapte #șuncă #parma
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *