Tipul bucătăriei:

Wontons de porc crocanți pe o masă cu bețișoare și un castron cu sos de scufundare

Wontons de porc crocanți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Crocante și fierbinți, cu un sos dulce și acidulat, aceste wonton crocante au fost întotdeauna o parte a sezonului festiv la casa copilăriei chinezo-birmane a lui Emily și Amy Chung.


Încercați această rețetă crocantă de wonton de la surorile birmaneze-chineze Emily și Amy Chung, alias Surorile Rangoon. Ei spun: „Tata, care era chinez, ne-a învățat cum să le facem și ne așezăm cu toții în jurul televizorului, pregătindu-i înainte de sosirea oaspeților. În această rețetă, am adăugat o umplutură de inspirație birmaneză la umplutură și sos, pentru a aduce un omagiu ambilor părinți (mama fiind din Myanmar). Avem tendința de a dubla sau tripla lotul – le puteți congela crude și prăjiți din congelate mai târziu, doar creșteți timpul de prăjire cu 4-5 minute. ”

Ingrediente

WONTONS

  • ulei neutru pentru prajit
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • sos de pește 1 lingură
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • carne tocată de porc (10-15% grăsime) 200g
  • patiserie wonton 200g, (disponibil la majoritatea supermarketurilor din Asia de Est și Asia de Sud-Est)
  • ou 1, bătut
  • făină simplă pentru praf

TAMARIND DULCE ȘI SOS DE SUR

  • pasta de tamarind 1 lingură
  • zahăr tos sau tos 50g
  • pudră de ardei iute fierbinte 1 linguriță
  • faina de porumb 1 linguriță amestecată cu 1 lingură de apă rece

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți sosul de tamarind încălzind pasta de tamarind cu zahărul, ardeiul iute și 50ml de apă într-o tigaie mică. Se amestecă până când zahărul s-a dizolvat și ajunge să fiarbă, apoi se adaugă pasta de făină de porumb și se amestecă câteva minute până când sosul s-a îngroșat ușor. Pus deoparte.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie și adăugați ceapa. Puneți focul la mediu-mic și lăsați ceapa să se înmoaie ușor și să devină ușor aurie, amestecând ocazional, timp de 10 minute. Adăugați sosul de pește și curcuma, amestecați bine, apoi transferați într-un castron. Adăugați carnea de porc și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Puneți oul bătut într-un castron mic și îndepărtați o farfurie cu făină pentru ca wontonii pregătiți să stea (pentru a preveni lipirea unul de celălalt). Luați o singură patiserie wonton și puneți 1 linguriță de umplutură de porc în centru. Scufundați un deget (sau un bețișor) în oul bătut și umeziți cele patru margini ale patiseriei. Apoi, fie împăturiți-le în jumătate pentru a forma o formă de triunghi, strângând marginile împreună pentru a sigila, apoi umeziți cele două colțuri opuse și lipiți-le împreună pentru a forma o buclă. Sau strângeți toate marginile împreună pentru a forma o mică formă de sac. Oricum, asigurați-vă că sunt bine sigilate, astfel încât umplutura să nu iasă la prăjire (acesta este parțial motivul pentru care folosim ou mai degrabă decât apă pentru a le lega). Continuați până când ați făcut toți wonton-urile, punându-le pe farfuria făinoasă când sunt gata. Dacă faceți un lot mare, merită să acoperiți wontonii pregătiți cu un prosop de ceai pentru a preveni uscarea lor.

  • Pasul 4

    Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei și încălziți la 160 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 60 de secunde. Adăugați wonton-urile în loturi în funcție de dimensiunea cratiței și prăjiți-le timp de 3 minute – acestea ar trebui să plutească până la vârf, așa că le întoarceți în ulei pentru a asigura o gătit uniform. Îndepărtați cu o lingură de strecurare, lăsați excesul de ulei să se scurgă și transferați-l pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie. Continuați până când ați prăjit toți wontonii. Se servește cu sosul de tamarind. Acestea pot fi reîncălzite prin refrierea scurtă în ulei sau coacerea pe o tavă în cuptor (180C / ventilator 160C / gaz 4) timp de 8-10 minute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 364
  • Gras 11.8g
  • Saturează 3.8g
  • Carbohidrați 46.7g
  • Zaharuri 16.6g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 16.7g
  • Sare 1.7g
.
#Wontons #porc #crocanți
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast