Tipul bucătăriei:
Aluat de bază pentru pizza
- face 2 x 26cm pizza
- Uşor
Pizza de casă are un gust mult mai bun decât versiunea de supermarket. În plus, ai nevoie doar de patru ingrediente pentru aluat!
Ingrediente
- făină tare de pâine albă 250g
- drojdie cu acțiune rapidă 1 linguriță (dintr-un plic)
- zahăr 1 linguriță
- ulei de masline 5 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți într-un castron făina, drojdia și 1 linguriță de sare de mare. Măsurați 125 ml apă caldă, apoi amestecați zahărul și 2 lingura ulei de masline. Adăugați la făină, amestecând până când se formează un aluat. Vârful pe un ulei ușor suprafata de lucru și frământați 10 minute până se omogenizează.
-
Pasul 2
Puneți într-un vas curat, ușor uleiat, acoperiți și lăsați să se dovedească undeva cald timp de 1 oră.
-
Pasul 3
Bateți aluatul înapoi și împărțiți-l în 2. Rulați și trageți ușor fiecare bucată într-o pizza subțire de 28 cm pe o foaie de hârtie de copt.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți 2 foi de copt grele pe rafturile din apropierea vârfului cuptorului și lăsați-le să se încălzească timp de cel puțin 10 minute.
-
Pasul 5
Pentru a termina pizza, intinde 2-3 lingura de pregătit sos de roșii ovezi fiecare apoi adaugă toppinguri și mozzarella. Ridicați hârtia de copt cu pizza acoperite pe tăvile de copt. Gatiti timp de 8-10 minute pana cand baza este clară și clocotitoare.