Tipul bucătăriei:
Apple Charlotte
- serveste 4
Merele Cox și pâinea de fermă sunt combinate pentru a face această budincă tradițională englezească delicioasă. Se servesc cu cuburi de smântână coagulată deasupra.
Ingrediente
- merele 5 Cox, Braeburn sau Russet
- tulpină de ghimbir în sirop 4 butoane de ghimbir, 3 linguri de sirop
- lămâie ½, suc
- unt 125 g
- pâine înflorită de fermă albă ½
- crema inchegata 1 borcan mic sau cada
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la maximum. Merele se curăță și se curăță de miez, apoi se toacă grosier. Pune-le intr-o tigaie cu siropul de ghimbir, zeama de lamaie si 3 linguri de apa.
-
Pasul 2
Fierbeți ușor până când sunt complet moi, aproximativ 20 de minute. Pasează amestecul de mere până când capătă textura hranei pentru bebeluși — dacă curge prea mult, oricând poate fi redus puțin. Când mărul este fiert, tăiați ghimbirul în cubulețe medii sau bucăți subțiri.
-
Pasul 3
Puneți untul într-o tigaie mică și fierbeți ușor pentru a limpezi untul, degresând cașul pe măsură ce se ridică până la vârf. Găsesc acest proces ciudat de fascinant, așteptând ca micile insule albe să se ridice prin piscina aurie. Când limpeziți corespunzător, lăsați acest lucru deoparte. Un mic reziduu pe fundul tigaii nu este o problemă.
-
Pasul 4
Tăiați crustele de pe pâine. Tăiați pâinea cu grijă. Tăiați-o la lățimea unghiei de pe degetul mic.
-
Pasul 5
Folosind un lighean de budincă de 16 cm, așezați ligheanul pe una dintre felii și tăiați în jurul bazei, creând un cerc pentru fund. Luând untul limpezit și o pensulă de patiserie, pictați cercul de pâine pe ambele părți și puneți-l în fundul ligheanului. Când ungeți cu unt, nu fiți răutăcios – ungeți bine bucățile.
Tăiați celelalte felii de pâine în jumătate, ungeți-le cu unt pe ambele părți și puneți-le în jurul interiorului ligheanului, asigurându-vă că toate se suprapun cu aproximativ 1cm. Acest lucru este important deoarece, în timpul gătirii, magma fierbinte a mărului va găsi orice ieșire poate și va strica exteriorul crocant.
-
Pasul 6
Când introduceți ultima bucată de pâine, asigurați-vă că se suprapune și că trece sub prima bucată. Ar trebui să vă mai rămână câteva felii de pâine pentru acoperișul Charlottei.
-
Pasul 7
Umpleți carcasa de pâine cu sosul de mere. Modelați un acoperiș cu pâinea vopsită cu unt rămasă. Tăiați două cercuri de carton pentru a se potrivi în lighean și înfășurați împreună în folie. Puneți aceasta deasupra ligheanului și cântăriți-l cu greutăți rezistente la cuptor, pietre etc.
-
Pasul 8
Se da la cuptorul incins si se fierbe aproximativ o jumatate de ora. Verificați după acest timp — va fi foarte evident dacă pâinea este gătită, deoarece veți vedea foarte clar orice colorare pe margini. Această culoare va fi aceeași pe tot restul pâinii și doriți să fie un auriu închis bun.
Blatul, totuși, va fi mai puțin gătit, ca urmare a faptului că este acoperit. Așadar, scoateți greutățile și capacul foliei și puneți charlotte-ul la cuptor pentru încă 7 minute. Nu va obține aceeași colorare ca și exteriorul, dar nu vă faceți griji pentru acest lucru – deoarece sta nevăzut pe bază, nu va strica aspectul.
-
Pasul 9
Când este gata de mâncare, răsturnați o farfurie pe partea de sus a ligheanului și răsturnați ligheanul pe farfurie, folosind un șervețel sau o cârpă de cuptor pentru a nu vă arde mâinile. Ridicați bolul. La masă, zdrobiți în mod dramatic vârful acestui vulcan cu măr topit și adăugați 2 cupe mari de smântână care va dispărea în interiorul mărului fierbinte. Atacă cu linguri, având grijă să nu-ți vezi buzele la prima gura.
Informatii nutritionale
- Kcals 784
- Carbohidrați 53.3g
- Proteină 5.3g
- Gras 62,6g
- Sare 1.1g
- Saturate 38.9g
- Fibră 3.1g