Skip to content

Tipul bucătăriei:

6883

Baba cu rom cu mere caramelizate si crema chantilly

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Oaspeții tăi vor adora acest deliciu retro. Baba cu rom dulce și siropos, servit cu mere caramelizate, ridică acest fel de mâncare clasic la o budincă de petrecere de care să fii mândru. Pregătirea aluatului necesită puțin efort, dar merită. Se serveste cu merele in lateral si crema Chantilly pentru a termina.


Faceți aceste baba cu rom cu mere caramelizate, apoi consultați-ne tort cu rom, baba de merisor si portocale și mai multe spectacole Deserturi de Crăciun.

Ingrediente

  • tot laptele 30 ml
  • drojdie proaspătă 10 g sau folosiți 1½ linguriță de drojdie activă uscată
  • făină de pâine tare 115g, cernute
  • zahăr pudră 10 g
  • ouă 2 medii, bătute
  • unt 50g, inmuiat la temperatura camerei
  • crema dubla 150 ml
  • zahăr pudră 1 lingura
  • extract de vanilie 1 lingura

mere caramelizate

  • zahăr pudră 125 g
  • bat de scortisoara ½
  • anason stelat 1
  • pastaie de vanilie ¼, semințe
  • mere Braeburn 2, decojite și tăiate felii

sirop de rom

  • zahăr pudră 200 g
  • rom negru 100 ml, plus suplimentar la înmuiat
  • stafide aurii 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, se încălzește laptele la călduț și se sfărâmă în drojdie până se dizolvă. Adăugați 15 g de făină și lăsați undeva cald să fermenteze aproximativ 20 de minute.

  • Pasul 2

    Pune restul de faina, zaharul si un praf mare de sare intr-un mixer electric cu carlig de aluat. Adăugați ouăle la ingredientele uscate cu amestecul de drojdie și bateți timp de 10-15 minute până când aluatul devine elastic. Se lasa la dospit in bol pana isi dubleaza volumul, apoi se bate untul moale.

  • Pasul 3

    Se pune amestecul într-o pungă cu duză largă și se țin între 6 forme mici de dariole (unse cu unt dacă nu sunt antiaderente). Lăsați încă 30 de minute până la o oră până se dovedește.

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se coace pe o tava de copt timp de 20 de minute pana se rumenesc, apoi se scot din forme si se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 5

    Pentru a face merele caramelizate, se încălzește o tigaie la foc mediu timp de 5 minute, se adaugă zahărul și se încălzește până la un caramel auriu. Adăugați merele și condimentele și gătiți ușor până când merele sunt moi și caramelizate. Se da deoparte la racit.

  • Pasul 6

    Pentru a face siropul de rom încălziți zahărul și 400 ml apă împreună până când zahărul se dizolvă. Se fierbe pana devine siropos apoi se raceste complet inainte de a adauga romul. Se încălzește puțin sirop, se adaugă o mână de stafide aurii și se lasă la macerat.

  • Pasul 7

    Tăiați babașurile în jumătate și înmuiați în siropul cald rămas până când se îmbibă bine (puneți cu un strop de rom în plus pentru a vă asigura că îl puteți gusta).

  • Pasul 8

    Bateți smântâna dublă, zahărul pudră și vanilia împreună.

  • Pasul 9

    Împărțiți merele caramelizate în farfurii adăugați două jumătăți de baba la fiecare sandvișat cu puțină smântână. Serviți felii foarte subțiri de măr ca salată proaspătă alături, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 483
  • Gras 22.1g
  • Carbohidrați 62.2g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 4.5g
  • Sare 0,5g
#Baba #rom #mere #caramelizate #crema #chantilly
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *