Skip to content

Tipul bucătăriei:

Bakewell pere și alune

Bakewell pere și alune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aluat dulce umplut cu cel mai bun frangipan și acoperit cu pere. Aceasta este una dintre combinațiile noastre preferate de rețete dulci pentru un desert de cină sau chiar pentru ceaiul de după-amiază.


Ingrediente

  • patiserie dulce 1 bloc de 375 g
  • unt 100g, moale
  • zahăr tos auriu 100 g
  • ouă 2
  • alune de padure 110 g, măcinat fin
  • făină simplă 3 linguri
  • praf de copt ½ linguriță
  • portocale 1, zestă
  • pere mici 3-4, foarte copt
  • gem de zmeură 2-3 linguri
  • gem de caise 2 linguri, cernute

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru cu făină și folosiți-l pentru a tapetați o formă de tartă lungă, dreptunghiulară, cu fundul liber, de cca. 34 × 11 cm sau o tavă circulară de 22-23 cm. Tapetați cu hârtie de copt și fasole de copt și coaceți timp de 15 minute.

  • Pasul 2

    Intre timp se bate untul si zaharul pana devine cremos, apoi se bat ouale, alunele, faina, praful de copt si coaja de portocala.

  • Pasul 3

    Curățați perele, tăiați-le în jumătate și scoateți miezul. Puneți-le cu partea tăiată în jos pe o placă și tăiați-le vertical prin fiecare la intervale de 5 mm, lăsând bucățile atașate la capătul tijei.

  • Pasul 4

    Cand aluatul este fiert, scoatem hartia si fasolea, apoi punem din nou la cuptor sa se usuce inca 5 minute. Întindeți gemul de zmeură peste baza de patiserie, apoi puneți amestecul de alune în tava de patiserie. Apăsați cu grijă pe pere pentru a le întinde puțin și ridicați-le pe amestecul de alune.

  • Pasul 5

    Coaceți 25-30 de minute sau până când umplutura este umflată și aurie. Ungeți blatul cu gem de caise și lăsați să se răcească până se încălzește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 536
  • Gras 33.7g
  • Carbohidrați 48.4g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,8g
#Bakewell #pere #și #alune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *