Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un suport metalic acoperit cu turtă dulce înseamnă decorațiuni cu glazură albă

Bărbați clasici de turtă dulce

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20-25
  • Uşor

Acești biscuiți din turtă dulce plin de scorțișoară, ghimbir și nucșoară parfumate – decorați cu o glazură albă simplă sau creați-vă cu ciocolată topită și dulciuri.


Coaceți un lot de bărbați clasici de turtă dulce, apoi verificați turta dulce, biscuiții de Crăciun, florentini și mai multe rețete de biscuiți de Crăciun. Fii creativ și fă-ți propria glazură regală pentru a decora acești bărbați de turtă dulce – cu cât mai colorați, cu atât mai bine!

Ingrediente

  • unt nesarat 100 g, cuburi
  • sirop auriu 50 g
  • melasă neagră 50 g
  • zahăr ușor muscovado 100 g
  • făină simplă 225 g
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • nucşoară un grătar
  • zahăr pudră 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul, siropul, melasă și zahărul muscovado într-o tigaie mare la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn până când cristalele de zahăr s-au dizolvat. Se ia de pe foc si se lasa la racit 10 minute.

  • Pasul 2

    Cernem faina peste amestecul de unt, apoi adaugam bicarbonatul, condimentele si un praf de sare fina de mare. Se amestecă bine cu o lingură de lemn sau o spatulă până când amestecul se reunește într-un aluat moale. Transferați aluatul pe o foaie de hârtie de copt, împachetați și răciți timp de 30 de minute pentru a se întări.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 1 GBP între două foi de hârtie de copt (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi). Îndepărtați cât mai mulți oameni de turtă dulce cu ajutorul unui tăietor și transferați-i într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, bine distanțate. Rulați din nou tăieturile și repetați până când aveți 20-25 de biscuiți (poate fi nevoie să folosiți o a doua tavă de copt). Răciți timp de 10 minute.

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3. Coacem turta dulce timp de 10-12 minute sau pana devine usor aurie. Se răcește pe tavă timp de 5 minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 5

    Se amestecă zahărul pudră cu ½ linguriță de apă pentru a face o glazură groasă, care se poate transforma. Puneți cu lingura într-o pungă și tăiați vârful. Pune fețele și nasturii pe oamenii de turtă dulce răcită sau folosește glazura pentru a lipi dulciurile. Puteți folosi și ciocolată topită, dacă preferați.

Informatii nutritionale

  • Kcals 100
  • Gras 3.4g
  • Saturate 2.1g
  • Carbohidrați 15.9g
  • Zaharuri 8.9g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 1g
  • Sare 0,08g
#Bărbați #clasici #turtă #dulce
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *