Tipul bucătăriei:
Bastoane mici de bomboane
- face vreo 40
- Uşor
Crăciunul nu este complet fără bastoane de bomboane. Aceste mici bastoane de bomboane pentru prăjituri fac cadouri elegante, comestibile pentru prieteni sau familie în perioada Crăciunului
Ingrediente
- unt nesarat 200 g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 150 g
- extract de vanilie 2 lingurite
- ou 1
- făină simplă 300g, cernute
- colorant alimentar roșu
Metodă
-
Pasul 1
Crema untul si zaharul in vasul unui mixer electric sau foloseste un castron mare cu un batator electric de mana. Bateți vanilia și oul, apoi adăugați făina. Bateți până se omogenizează, scoateți din bol, tăiați în jumătate și amestecați o jumătate cu colorant alimentar roșu, adăugând până obțineți profunzimea de culoare dorită. Înfășurați cu folie alimentară și lăsați-l la rece aproximativ 40 de minute până când se întărește. Încinge cuptorul la 180 C/ventilator 160 C/gaz 4.
-
Pasul 2
Rulați ambele aluaturi la 5 mm grosime. Tăiați în fâșii de ½ cm și lăsați-l la rece timp de 5-10 minute până când devine ușor ferm. Luați una din fiecare culoare, apoi apăsați una peste alta. Apăsați capetele împreună, apoi răsuciți cu grijă și rulați-le astfel încât să devină o frânghie netedă. Modelați un baston de bomboane și puneți-o pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt (s-ar putea să fie nevoie să răciți aluatul între rulouri dacă devine prea moale). Se da la rece 10 minute apoi se coace 8 minute. Se răcește pe un grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 80
- Gras 4.4g
- Saturate 2.7g
- Carbohidrați 9.9g
- Fibră 0,2g
- Proteină 0,9g
- Sare 0,01g