Tipul bucătăriei:
Batoane de crumble de pere și mure
- face 12
- Uşor
Folosiți mure proaspete sau congelate pentru a face aceste batoane de ovăz delicioase, perfecte pentru micul dejun din mers sau ca deliciu de după-amiază – făina integrală le oferă un plus de fibre și adaugă la aroma generală de nucă.
Publicat:
Faceți aceste batoane crumble cu pere și mure, apoi verificați batoanele noastre granola, prăjiturile cu terci de ovăz, flapjacks, prăjitura cu crumble de mere și mai multe produse de coacere cu ovăz.
Ingrediente
UMPLERE
- unt nesarat 100 g, răcit și tăiat cuburi, plus suplimentar pentru tavă
- pară 1 mare copt, decojit, dezlipit și tocat grosier în bucăți de 1 cm
- mure proaspete 175 g
- miere curgătoare 1 lingura
- lămâie ½, cu coajă, plus 1 lingură de suc
- extract de vanilie 1 lingura
BAZA
- făină simplă integrală 100 g
- zahăr brun deschis moale 50 g
- migdale măcinate 30 g
- scorțișoară măcinată ¼ linguriță
- ghimbir de pamant ¼ linguriță
PRIMIRE
- unt nesarat 50 g, răcit și tăiat cubulețe
- făină simplă integrală 40 g
- zahăr brun deschis moale 30 g
- nuci 60 g, tocate grosier
- ovăz 20 g
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- ghimbir de pamant ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Se unge cu unt și se tapetează o formă pătrată de tort de 20 cm.
-
Pasul 2
Pune într-o tigaie medie pera, murele, mierea, sucul și coaja de lămâie, extractul de vanilie și 30 ml de apă. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu și se fierbe la foc mic timp de 10-12 minute, zdrobindu-se cu o furculiță din când în când, până când perele sunt moi, dar mai au o oarecare formă și cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat. Se ia de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca.
-
Pasul 3
Pentru baza se pun cele 100 g de unt, plus faina, zaharul, migdalele si condimentele intr-un robot de bucatarie. Pulsați până când nu există pete de ingrediente uscate și amestecul tocmai a început să se adună. Apăsați amestecul în baza formei până când obțineți un strat uniform. Intepam peste tot cu o furculita apoi dam la frigider pentru 15 minute.
-
Pasul 4
Între timp, faceți crumble-ul punând untul și făina în robotul de bucătărie și pulsați scurt până obțineți un amestec care seamănă cu pesmetul foarte gros. Adăugați ingredientele de crumble rămase și pulsați până când totul este combinat, dar încă cocoloase – doriți să fie câteva bucăți mai mari. Răciți până la nevoie.
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. După ce ai terminat de răcit baza, coacem timp de 20 de minute apoi lăsați să se răcească 5 minute. Peste bază se răspândește gemul cu lingură, întinzându-l cu grijă cu dosul lingurii și se împrăștie peste crumble. Reveniți la cuptor și coaceți încă 30 de minute până când sunt fierte. Se lasă să se răcească complet în tavă până se întărește, apoi se taie în 12 batoane și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 237
- Gras 15.5g
- Saturate 7.1g
- Carbohidrați 19.3g
- Zaharuri 10.5g
- Fibră 2.7g
- Proteină 3.4g