Tipul bucătăriei:
Boursin și coroană de croissant de legume prăjite
- servește 8
- Uşor
O piesă centrală vegetariană de spectacol pentru ziua de Crăciun – o coajă de croissant crocantă, aurie, ambalată cu legume prăjite și brânză moale
Ingrediente
- cartofi dulci 750g, decojite și tăiate în bucăți
- cepe roșii 2, tăiat în pene
- ardei rosu 1, tăiat în bucăți de mușcătură
- ulei de masline 1 lingură
- Boursin Usturoi și ierburi 2 pachete de 150g
- aluat de croissant 8 bucăți (fiecare pachet are 6 bucăți, așa că coaceți restul pentru a mânca separat)
- sos de merisoare 2-3 linguri, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Aruncați cartofii dulci, ceapa roșie și piperul cu 1 lingură de ulei de măsline și condimente abundente. Bătați pe o tavă de copt și prăjiți-o timp de 35-45 de minute sau până când se înmoaie, și aurieți în jurul marginilor. Rece.
-
Pasul 2
Se amestecă Boursin pentru a slăbi puțin textura.
-
Pasul 3
Derulați cutiile de aluat de croissant și tăiați perforațiile până când aveți 8 triunghiuri de aluat. Căptușiți cea mai mare foaie de copt pe care o aveți cu hârtie de copt și aranjați triunghiurile într-un cerc suprapus, astfel încât capetele lungi și ascuțite să formeze o formă de stea.
-
Pasul 4
Îngrămădiți cartofii dulci, ceapa și piperul într-un inel deasupra patiseriei suprapuse și împachetați Boursinul deasupra. Trageți fiecare triunghi de patiserie peste umplutură, apoi îndoiți capetele ascuțite pe ele.
-
Pasul 5
Coaceți timp de 25-30 de minute sau până devin aurii. În timp ce coronița se gătește, încălziți ușor sosul de afine. Pentru a servi, puneți sosul peste coroană de flori în păpuși mici.
Informatii nutritionale
- Kcals 480
- Gras 29.5g
- Saturează 17.2g
- Carbohidrați 42.6g
- Zaharuri 17.5g
- Fibră 4.8g
- Proteină 8.7g
- Sare 1.5g