Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un vas de copt plin cu brânză de macaroane aurii

Brânză clasică Mac ‘n’

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Acest clasic alimentar confortabil pentru încălzire are nevoie doar de cinci ingrediente și ajunge la fața locului de fiecare dată. Perfect când aveți chef să vă alințați cu un castron cu carbohidrați brânzeturi


Faceți această rețetă clasică de brânză mac ‘n’, apoi verificați brânza noastră vegană mac, brânză conopidă, brânză bacon mac ‘n’ și mai multe rețete de brânză macaroane.

Ingrediente

  • macaroane 400g
  • unt nesarat 30g
  • făină simplă 2 linguri
  • tot laptele 300ml
  • cheddar matur 200g rase, plus 2 linguri pentru blat

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Gătiți macaroanele într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită, urmând instrucțiunile pachetului până când sunt al dente, apoi scurgeți-le bine.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Includeți făina și amestecați bine. Gatiti 3-4 minute sau pana cand amestecul devine nisipos si miroase usor al nuci. Introduceți laptele în tigaie și bateți-l foarte bine pentru a scăpa de bucăți. Buleți câteva minute pentru a se îngroșa, apoi răsturnați chedarul ras. Bateți din nou până se topește complet, apoi condimentați după gust.

  • Pasul 3

    Se amestecă macaroanele în sos, apoi se răstoarnă într-un vas de copt de 20cm x 30cm. Se împrăștie peste cheddar-ul rămas, apoi se coace timp de 20 de minute până când devine auriu și crocant deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 685
  • Gras 32,8g
  • Saturează 19.4g
  • Carbohidrați 65.4g
  • Zaharuri 5.4g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 30.1g
  • Sare 1.2g
.
#Brânză #clasică #Mac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *