Skip to content

Tipul bucătăriei:

Conopidă brânză mac n

Brânză Mac ‘n’ de conopidă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Brânza de conopidă întâlnește brânza de macaroane în acest vis al unei rețete, perfectă pentru hrănirea unei mulțimi flămânde


Încercați această brânză mac ‘n’ de conopidă sau faceți aici rețeta noastră clasică de brânză mac ‘n’.

Ingrediente

  • unt 30g, plus extra pentru preparat
  • făină simplă 50g
  • lapte 700 ml
  • usturoi 1 cuișor, înjumătățit
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • cheddar matur 150g, ras
  • gruyère 100g, ras
  • piper alb măcinat
  • conopidă 1, tăiat în 8 pene
  • macaroane 125g
  • grana padano sau parmezan 25g, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie, apoi amestecați făina. Gatiti, amestecand, timp de 3 minute, apoi amestecati treptat laptele pentru a da un sos neted. Adăugați usturoiul, fierbeți-l timp de 4 minute, apoi pește. Adăugați muștar, cheddar și gruyère și amestecați până se topesc. Se condimentează cu sare și piper alb.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Gătiți pene de conopidă într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită până când este ușoară. Scoateți-o cu o lingură cu fante și scurgeți-o foarte bine.

  • Pasul 3

    Gatiti macaroanele in aceeasi apa urmand instructiunile pachetului. Se scurge, apoi se clătește sub apă rece și se scurg din nou foarte bine. Se amestecă cu grijă macaroanele și conopida cu sosul și se răstoarnă într-un vas pentru cuptor cu unt de 20cm x 30cm.

  • Pasul 4

    Se împrăștie peste grana padano sau parmezan și se coace timp de 20-25 de minute sau până devine auriu și clocotește. Lăsați să stea 5 minute înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 686
  • Gras 41.6g
  • Saturează 25.4g
  • Carbohidrați 41.4g
  • Zaharuri 11.1g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 34,5g
  • Sare 1.9g
.
#Brânză #Mac #conopidă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *