Tipul bucătăriei:
Brioșă cu mere și budincă de unt
- serveste 6
- Uşor
Nimic nu ne amintește mai mult de bunătățile din copilărie și de răsfățurile fără griji decât merele crocante în caramelul bogat și lipicios. Pentru a revoca acest confort, am creat o budincă de fructe delicioasă, preferată de familie. Budincă cu mere caramel, pâine și unt, cu un plus de toffee înseamnă că această rețetă este un câștig ușor pentru toți
Ingrediente
- zahăr ușor muscovado 100 g
- unt 100 g
- mere de desert 4-6, decojite și tăiate în bucăți subțiri
- crema dubla 250 ml
- lapte 250 ml
- ouă 3
- pastaie de vanilie 1, împărțit în jumătate
- pâine brioșă 1 × 400g, crusta îndepărtată și tăiată în degete sau triunghiuri
- calvados 1-2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Topiți zahărul muscovado și untul împreună într-o tigaie, amestecând zahărul în unt. Adăugați bucățile de mere și gătiți, răsturnându-le o dată, până când sunt doar fragede. Opriți căldura.
-
Pasul 2
Bateți smântâna și laptele împreună cu ouăle, apoi răzuiți semințele din pastaia de vanilie. Pune un strat de bucăți de mere într-un vas rezistent la cuptor, apoi adaugă un strat de felii de brioșă, urmate de mai multe bucăți de mere și apoi de alte felii de brioșă (se lasă caramelul rămas în tavă). Terminați cu câteva bucăți de măr. Se toarnă amestecul de lapte peste brioșă și măr. Se lasă la macerat cât timp cuptorul se încălzește, apăsând ușor brioșa din când în când.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 120C/ventilator 100C/gaz ½. Se pune budinca la cuptor si se fierbe 1 ora, sau pana se umfla, crema s-a intarit si marginile sunt aurii. Gătiți-l mai mult timp, dacă este necesar.
-
Pasul 4
Încingeți ușor caramelul rămas cu calvados și ungeți sau stropiți deasupra budincii gătite. Glisați-l sub un grătar pentru câteva minute dacă doriți un blat crocant.
Informatii nutritionale
- Kcals 751
- Gras 50,5g
- Carbohidrați 60,7g
- Fibră 2.8g
- Proteină 10.6g
- Sare 1.1g