Tipul bucătăriei:
Brioșe cu clementine și semințe de mac
- face 12
- Uşor
Cea mai buna reteta de briose cu clementine. Clementinele dau o aromă mai subtilă, mai delicată decât portocalele în aceste brioșe ușoare, iar trucul pentru a le face bine este să nu amestecați prea mult aluatul înainte de a le pune în cutie, trebuie să fie cocoloase. Coaceți și bucurați-vă!
Pregătiți aceste brioșe cu clementine zgomotoase pentru ceaiul de după-amiază, apoi verificați brioșele noastre ușoare cu afine și briose cu banane. Avem și mult mai delicioase retete de briose a incerca.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 250 g
- praf de copt 2 lingurite
- zahăr tos auriu 100 g
- seminte de mac 2 linguri
- clementine 4 coajate, 3 cu suc
- unt 100 g, topit
- ouă 2, bătut
- iaurt natural 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu cutii de hârtie. Puneți făina, praful de copt, zahărul și semințele de mac într-un castron mare cu un praf de sare și amestecați. Se amestecă ingredientele rămase împreună și se toarnă în bol. Amesteca rapid (nu amesteca prea mult, vrei sa fie putin cocoloase). Împărțiți-l între cutiile de hârtie și coaceți timp de 25-30 de minute până când crește și devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 206
- Gras 9.5g
- Carbohidrați 27.1g
- Fibră 0,7g
- Proteină 4.6g
- Sare 0,72g