Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă tradițională de budincă de Crăciun

Budinca clasica de Craciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 16
  • Uşor

Încercați rețeta noastră tradițională de budincă de Crăciun de casă. Puteți face acest desert de lux cu câteva luni înainte și îl puteți păstra învelit în lighean într-un dulap întunecat până la ziua cea mare.


Bucurați-vă de această budincă tradițională de Crăciun servită alături de noi unt de coniac de casă. Pentru mai multe rețete de copt de Crăciun, Vezi plăcintele noastre clasice, prăjitura de Crăciun și stollen.

Ce este Duminica Stir-up?

Duminica agitată cade în ultima duminică dinaintea Adventului. Cuvintele de deschidere care trebuiau citite din Cartea de rugăciune comună în această duminică anume încep: „Măstuiește-te, te implorăm, doamne” și se pare că acest lucru le-a reamintit familiilor din epoca victoriană încoace că trebuiau să se îndrepte acasă și să facă budinca de Crăciun.

În mod tradițional, budinca conținea 13 ingrediente, câte unul pentru Isus și fiecare apostol, și era amestecată de fiecare membru al familiei de la Est la Vest în timp ce își puneau o dorință. Ilfinul de deasupra ar trebui să reprezinte coroana de spini, dar în prezent este adesea făcut din plastic (boabele de ilfin sunt toxice, așa că nu ar trebui să fie nicăieri aproape de budincă).


Cum se prepară budinca de Crăciun

  1. Cumpărați mirodenii noi. Acel borcan care lâncește în spatele dulapului încă de Crăciunul trecut nu va avea atât de multă aromă anul acesta. Condimentele își pierd potența odată ce sunt măcinate.
  2. Alegeți fructe uscate de bună calitate și, din nou, nu vă lăsați tentați să folosiți capătul scrag al unei pungi de anul trecut. Vrei fructe uscate grase, squash, nu gloanțe mici.
  3. Rețetele variază în ceea ce privește utilizarea de carne de vită, de carne vegetală sau de unt ras. Puteți folosi orice doriți, în ciuda a ceea ce spune rețeta. Asigurați-vă că utilizați aceeași cantitate specificată, totuși.
  4. Asigurați-vă că ligheaua pentru budincă are dimensiunea potrivită și alegeți o formă care vă place. Dacă te uiți în bol, vei putea vedea dacă budinca ta va avea un blat rotunjit sau plat. Dacă vrei o minge rotundă, va trebui să cumperi o formă ca aceasta.
  5. Bazinele de budincă din plastic cu capace montate funcționează foarte bine dacă îți aburiți budinca pe aragaz sau într-o oală sub presiune – în plus, înseamnă că nu va trebui să vă plimbați cu folie și hârtie de copt. Lipiți-vă de ceramică sau metal dacă aburiți cuptorul.
  6. Înmuiați-vă fructele peste noapte pentru a le îngroșa, fie în ceai, suc de portocale sau alcool.
  7. Alege fructele care îți place cel mai mult, cu condiția să ajungi cu aceeași greutate ca și rețeta. Dacă preferați ananasul uscat decât cireșele glacé, mergeți mai departe! Este budinca ta.
  8. Puteți face o budincă mai închisă, mai bogată, dacă toată lumea o preferă.
  9. Dacă încă nu sunteți gata să faceți o budincă, faceți în schimb un lot de carne tocată; o poți transforma cu ușurință într-o budincă mai aproape de Crăciun.
  10. Nu supraîncălziți budinca. Dacă îl reîncălziți în cuptorul cu microunde, fructele se vor carameliza când devin prea fierbinți și nu veți îmbunătăți aroma.
  11. În cele din urmă, dacă intenționați să vă flambeți budinca, faceți-o în siguranță. Încălziți într-o tigaie doar cantitatea de alcool de care aveți nevoie până la punctul de fierbere (păstrați un capac în apropiere în cazul în care trebuie să stingeți o flacără), turnați alcoolul pe budincă și aprindeți-o imediat cu un chibrit lung. Nu vă aplecați peste budincă până când flacăra nu s-a stins și nu o duceți în jur.

Reteta budinca de Craciun

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 100 g
  • nucşoară ¼ lingurita, proaspat rasa
  • condimente asortate ½ linguriță
  • sare ½ linguriță
  • pesmet alb proaspăt 175 g
  • suef mărunțit (versiunea vegetală este în regulă) 175g
  • zahăr brun închis 50 g
  • coacăze 220 g
  • sultane 220 g
  • stafide 1,25 kg
  • migdale tocate 25 g
  • măr de gătit 200g, ras
  • ouă 3
  • portocaliu mare ½, cu coaja si zeama
  • stout 75 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Cerneți făina cu condimentele apoi adăugați restul ingredientelor uscate. Adăugați mărul și amestecați bine. Bateți ouăle până devin spumoase, adăugați sucul de portocale, coaja și grăsimea. Se adaugă la amestec și se amestecă pentru a se combina bine.

  • Pasul 2

    Se pune în lighere unse cu unt (eu le folosesc pe cele de plastic cu capace). Această cantitate este suficientă pentru a umple un lighean de 850 ml și 3 × 425 ml. Acoperiți cu o bucată de hârtie pliată înainte de a pune capacul. Puneți într-o cratiță pe un trivet sau o farfurie răsturnată și adăugați apă clocotită până la un sfert din lungimea bolului și gătiți la abur timp de șase ore. Completați cu apă după cum trebuie. Turnați-vă un pahar mare de vin roșu și așteptați ca budinca de Crăciun gătită să emane din bucătărie.

  • Pasul 3

    Reîncălziți prin abur din nou timp de o oră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 482
  • Gras 12.4g
  • Saturate 5.1g
  • Carbohidrați 92g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 6g
  • Sare 0,6g
#Budinca #clasica #Craciun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *