Tipul bucătăriei:
Budincă de burete aburită cu cremă
- servește 6-8
- Uşor
Lăsați cuptorul să fiarbă încet această budă clasică, reconfortantă, făcută cu sirop de aur și note de lămâie. Serviți cu crema cremoasă pentru un răsfăț de familie
Preparați această budincă reconfortantă de sirop de burete, apoi verificați budinca noastră lipicioasă de toffee, buretele de gem de zmeură, budinca de burete de mere și gem și buretele de nucă de cocos. Avem și multe altele Rețete de deserturi indulgente de încercat.
Instalarea unui vapor cu aburi
Nu este nevoie de echipament specializat – puneți doar o farfurie răsturnată într-un vas mare pentru a acționa ca un trivet. Înainte de a începe, asigurați-vă că ligherul pentru budincă se potrivește în tigaie cu aproximativ 5 cm de rezervă când este acoperit cu capacul, apoi completați cu apă în timpul gătirii, după cum este necesar.
Legat cu sfoară
Făcând un pliu în hârtia de copt și folie, creează spațiu pentru ca buretele să se ridice pe măsură ce se gătește, astfel încât vei ajunge cu un burete pufos care nu este împachetat în lighean pe măsură ce se extinde. Un mâner de sfoară vă ajută să îndepărtați ușor și în siguranță ligheanul fierbinte din tigaie. Petreceți câteva minute pe ambii acești pași pentru a vă asigura că buretele este sigur, ceea ce va face servirea mult mai ușoară.
Păstrează albușurile
Veți avea patru albușuri din această rețetă. Congelați-le într-un recipient ermetic și păstrați-le pentru viitoare bezele, sufleuri sau clătite pufoase în stil japonez.
Aburați încet
Nu numai că buretele și crema sunt una dintre cele mai nostalgice și reconfortante combinații, dar există ceva cu adevărat liniștitor la un burete gătit lent care fierbe pe plită în timp ce ferestrele bucătăriei se aburesc. De asemenea, puteți găti acest lucru într-un aragaz lent timp de 6-8 ore la foc mic.
Crema perfectă
Pregătirea propriei creme poate fi incredibil de satisfăcătoare, deoarece se îngroașă încet în timp ce amesteci, la fel ca un risotto. Crema are nevoie de atenție constantă și rotații terapeutice cu o spatulă, dar merită să vedeți rezultatul când în sfârșit acoperă dosul lingurii. Folosiți o tigaie cu bază grea și asigurați-vă că amestecați chiar în fundul tigaii, astfel încât crema să nu se prindă.
Arome de sezon
Siropul auriu și un strop de lămâie sunt combinația perfectă în acest burete clasic aburit. Dar dacă doriți să o amestecați pentru a se potrivi cu sezonul, schimbați siropul din lighean cu lemon curd, dulceață, marmeladă sau sirop de ghimbir. De asemenea, puteți adăuga condimente la aluat, cum ar fi scorțișoară, ghimbir măcinat sau cardamom. Încercați câteva foi de dafin proaspete, un baton de scorțișoară sau nucșoară prin răzătoare în cremă pentru o răsucire.
Ingrediente
- sirop auriu 100 g, plus extra pentru servire
- lămâie 1, cu coajă, plus 1 lingură de suc
- zahăr brun deschis moale 125 g
- unt nesarat 175g, moale, plus extra pentru lighean
- ouă 3
- extract de vanilie 1 lingura
- făină auto-crescătoare 175 g
- tot laptele 2-3 linguri
CUSTARD
- gălbenușuri de ou (am folosit Burford Browns pentru a da cremei o culoare aurie) 4
- zahăr tos auriu 50 g
- faina de porumb 4 linguri
- tot laptele 600 ml
- pastaie de vanilie 1, semințele răzuite
Metodă
-
Pasul 1
Unge cu unt generos un lighean de budincă de 1 litru. Se toarnă jumătate din siropul auriu în bază, apoi se amestecă sucul de lămâie.
-
Pasul 2
Bateți siropul auriu rămas într-un castron cu zahărul și untul cu ajutorul unei teluri electrice până devine palid și pufos. Bateți ouăle, pe rând, urmate de coaja de lămâie și extractul de vanilie. Adăugați făina și un praf de sare și amestecați cu o lingură mare de lemn sau o spatulă până când se omogenizează. Adăugați doar suficient lapte, astfel încât aluatul să cadă fără tragere de inimă din lingură.
-
Pasul 3
Turnați aluatul peste siropul din lighean. Pune o bucată de hârtie de copt peste o foaie de folie, apoi pliază un pliu de 5 cm în centru. Folosiți-l pentru a acoperi ligheanul, cu hârtie de copt dedesubt, apoi fixați-l în jurul marginii folosind o bucată de sfoară de bucătărie. Utilizați o a doua bucată de înțepătură pentru a crea un mâner, astfel încât să puteți scoate cu ușurință ligheanul din tigaie mai târziu.
-
Pasul 4
Folosiți un cuptor cu aburi pe etaje sau puneți o farfurie rezistentă la căldură răsturnată într-o oală mare, care se va potrivi confortabil în lighean (placa va acționa ca un trivet). Coborâți în lighean, apoi turnați apă tocmai fiartă din ibric în oală, astfel încât să ajungă la jumătatea părților laterale ale bazinului. Acoperiți oala cu un capac și fierbeți la foc mic-mediu timp de 1 oră și 30 de minute, completând cu apă dacă este necesar pe tot parcursul gătitului.
-
Pasul 5
Verificați că mijlocul budincii este fiert prin îndepărtarea foliei și a hârtiei și introducând o frigărui – dacă iese curată sau cu doar câteva firimituri umede, este fiartă. Dacă există aluat crud, continuați gătitul
budinca pentru încă 30 de minute. -
Pasul 6
Pentru a face cremă, amestecați gălbenușurile de ou, zahărul și făina de porumb într-un castron termorezistent până se omogenizează bine. Se toarnă laptele într-o tigaie, se adaugă semințele de vanilie și păstaia și se încălzește la foc mic până se aburește, dar nu dă în clocot. Bateți continuu cu un tel cu balon, turnați cu grijă laptele infuzat fierbinte peste amestecul de gălbenușuri de ou într-un jet subțire și constant. După ce tot laptele a fost încorporat, strecoară amestecul printr-o sită cu ochiuri fine și se întoarce
la tigaie. Gatiti la foc mic, amestecand continuu (ai grija sa atingi fundul tigaii pentru a nu se prinde crema) timp de 6-8 minute sau pana se ingroasa dupa bunul plac. -
Pasul 7
Întoarceți budinca pe un vas de servire și stropiți cu mai mult sirop auriu, dacă doriți. Se serveste cald cu o portie generoasa de crema.
Informatii nutritionale
- Kcals 501
- Gras 25.7g
- Saturate 14.5g
- Carbohidrați 57,6g
- Zaharuri 34.5g
- Fibră 1g
- Proteină 9g
- Sare 0,5g