Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de budincă de ghimbir cu tulpină

Budincă de ghimbir cu tulpină

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această budincă de ghimbir picant, udată cu sirop de ghimbir dulce și lipicios este absolut irezistibilă. Gătită în mod tradițional la abur, această budincă are un gust asemănător cu bunica


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 150 g
  • unt 150g, moale
  • ouă 3 mari de câmp liber
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • lapte 75 ml
  • ghimbir tulpină 3 bucăți dintr-un borcan, tăiate în bucăți mici
  • ghimbir de pamant 1 lingură grămadă

SIROP DE GIMBIR

  • ghimbir tulpină 2 bucăți, tăiate în bucăți subțiri
  • sirop de ghimbir cu tulpină 5 linguri din borcan
  • sirop auriu 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Cremă zahărul și untul împreună până devine ușor și pufos. Bateți ouăle puțin pe rând, alternând cu făina. Se toarnă laptele și se bate bine până se omogenizează. Se amestecă ghimbirul din tulpină și ghimbirul măcinat.

  • Pasul 2

    Ungeți un lighean de budincă de 1 litru. Presărați bucățile de ghimbir cu tulpină în baza vasului. Amestecați siropul de ghimbir și siropul auriu și puneți cu lingură 3 linguri. Turnați aluatul de budincă deasupra. Bazinul nu va fi plin, așa că budinca are loc să crească. Acoperiți partea superioară a ligheanului cu un cerc pliat central de pergament de copt și altul de folie și legați bine cu sfoară. Faceți o buclă în șnur pentru a crea un mâner de transport.

  • Pasul 3

    Puneți ligheanul într-o tigaie suficient de mare pentru a se potrivi cu un capac – puneți-l pe un triver mic sau pe o farfurie răsturnată și umpleți-l cu suficientă apă pentru a ajunge la jumătatea vasului. Acoperiți și aduceți la fierbere. Reduceți puțin căldura și fierbeți ușor timp de 1 oră și jumătate, completând cu apă tocmai fiartă dacă este necesar.

  • Pasul 4

    Chiar înainte de a fi gata de servire, încălziți siropul rămas.

  • Pasul 5

    Scoateți cu grijă ligheanul din apă și tăiați sfoara, îndepărtați hârtia și răsturnați ligheanul pe un vas de servire încălzit. Agitați-o bine pentru a slăbi budinca, apoi scoateți ligheanul și răzuiți orice substanță moale rămasă deasupra buretelui. Se toarnă peste siropul suplimentar și se servește fierbinte în linguri generoase cu smântână din belșug.

Informatii nutritionale

  • Kcals 538
  • Gras 24.6g
  • Saturate 14.1g
  • Carbohidrați 76.3g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 7.4g
  • Sare 0,01g
#Budincă #ghimbir #tulpină
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *