Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un vas de friptură umplut cu o budincă de burete auriu, acoperit cu două banane feliate

Budincă de toffee lipicioasă de banane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Pâinea cu banane întâlnește caramelul lipicios în această budincă cu sos și este un câștigător. Serviți cu înghețată sau smântână și un shot de rom condimentat alături pentru un plus de căldură


Coaceți această budincă de toffee lipicioasă de banane reconfortantă, apoi verificați pâinea noastră cu banane, budinca de toffee lipicioasă și budinca de banane cu susul în jos. Avem, de asemenea, multe mai multe rețete de budincă cu sos și deserturi delicioase în care să vă scufundați lingura.

Ingrediente

  • date medjool 150 g, fără sâmburi și tocate
  • unt sărat 100g, moale, plus extra pentru preparat
  • zahăr ușor muscovado 300 g
  • banane 3 coapte, decojite
  • ouă 3
  • extract de vanilie 1 lingura
  • făină auto-crescătoare 250 g
  • crema dubla 200 ml
  • nuci tocate (nucile sau nucile pecan funcționează bine) 50 g
  • inghetata de vanilie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune curmalele într-un vas termorezistent și toarnă peste 150 ml de apă tocmai fiartă. Acoperiți și lăsați la macerat timp de 30 de minute. Odată ce se răcește, amestecați cu un blender de mână până când se omogenizează sau transferați într-un blender. Ungeți cu unt o tavă de copt de 2 litri.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Bateți împreună untul și 100g de zahăr folosind o telul electric până devine palid și pufos. Pasează două banane într-un castron separat și amestecă ouăle și vanilia. Adăugați amestecul de banane în unt și zahăr, apoi adăugați piureul de curmale și făina pentru a obține un aluat.

  • Pasul 3

    Încinge smântâna dublă într-o tigaie medie cu restul de zahăr și 200 ml apă până când zahărul s-a dizolvat.

  • Pasul 4

    Turnați aluatul în vasul de copt pregătit. Tăiați banana rămasă în jumătate pe lungime și aranjați-o deasupra, cu partea tăiată în sus. Se împrăștie peste nuci și se toarnă peste amestecul de smântână, apoi se coace 35-40 de minute sau până devin aurii și dobândesc. Lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l pune în boluri și de a-l servi cu înghețată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 633
  • Gras 30.3g
  • Saturate 16g
  • Carbohidrați 80,5g
  • Zaharuri 55,7g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,6g
#Budincă #toffee #lipicioasă #banane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *