Tipul bucătăriei:
Budincă lipicioasă de turtă dulce cu sos de toffee
- serveste 6
- Uşor
Iubitorii de turtă dulce vor adora această budincă lipicioasă aburită cu nuci pecan și curmale udate în sos de toffee. Se serveste cu inghetata si o cana de ceai
Faceți această budincă de turtă dulce, apoi verificați budinca noastră clasică de Crăciun, prăjitura de Crăciun, plăcinte tocate și mai multe rețete de budincă de Crăciun.
Poftă de mai multă turtă dulce? Verificați ușor bărbați turtă dulce, turtă dulce clasică și fleac de turtă dulce.
Ingrediente
- ghimbir tulpină dintr-un borcan 4 bucăți
SOS DE CAFEU
- zahăr brun moale 150 g
- unt nesarat 100 g
- sirop de ghimbir 3 linguri, din borcan
- vin de ghimbir 75 ml
BUDINDĂ DE TURTĂ DOLCIERE
- nuci pecan 40 g, prăjită și tocată grosier
- unt 175 g, foarte moale
- zahăr brun ușor moale 120 g
- ouă 3
- rădăcină de ghimbir 1 linguriță grămadă, rasă fin
- sirop de ghimbir 2 linguri, din borcan
- date medjool 100g, cu pietre și tocate
- făină auto-crescătoare 175 g
- ghimbir de pamant 1 lingura
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- condiment amestecat măcinat ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți un lighean de budincă de 1,7 litri. Bazinul ar trebui să aibă un capac dacă este din plastic sau va trebui să-l acoperiți cu o foaie de hârtie rezistentă cu unt, plisată, acoperită cu o foaie de folie, asigurată cu sfoară.
-
Pasul 2
Tăiați grosier ghimbirul tulpină și puneți 1 lingură în baza ligheanului de budincă. Pune jumătate din ghimbirul rămas deoparte pentru sos și toacă mărunt restul.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul de toffee, topiți ușor zahărul și untul într-o cratiță până când zahărul s-a dizolvat. Măriți focul și adăugați siropul și vinul de ghimbir, barbotați un minut apoi adăugați restul de ghimbir tocat grosier și luați de pe foc.
-
Pasul 4
Pentru budincă, adăugați nucile pecan în ligheanul de budincă și puneți peste 3 linguri de sos de toffee. Batem untul si zaharul brun impreuna pana devin usoare si pufoase, adaugam ouale unul cate unul, batand bine intre fiecare adaugare, urmat de ghimbirul radacina, ghimbirul din tulpina tocata marunt, siropul de ghimbir si curmale. Cerneți făina și mirodeniile și pliați-le. Turnați în ligheanul de budincă. Acoperiți și puneți într-o cratiță mare, cu capac. Adăugați suficientă apă clocotită pentru a ajunge la jumătatea părților laterale ale ligheanului și puneți la foc mic. Acoperiți și gătiți la abur timp de 3 ore, completând apa din când în când.
-
Pasul 5
Scoateți din cratiță și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Reîncălziți sosul, turnați budinca pe o farfurie și serviți cu înghețată sau smântână și sos de toffee suplimentar pentru turnare.
Informatii nutritionale
- Kcals 822
- Gras 46.3g
- Saturate 25.2g
- Carbohidrați 95,9g
- Fibră 2.2g
- Proteină 7.9g
- Sare 0,89g