Skip to content

Tipul bucătăriei:

budinca de portocale de ciocolată topită

Budinci de portocale cu ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Prepararea budincilor cu sos cu sos poate părea puțin dificilă, dar această rețetă este atât de ușor de pus cap la cap. Veți ajunge cu un burețel moale de ciocolată deasupra și un sos bogat de ciocolată și portocale dedesubt


Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 200 g
  • pudră de cacao 4 linguri
  • ciocolata neagra 100g, tocat
  • zahăr tos auriu 200 g
  • unt 50 g, topit
  • ou 1
  • lapte 175 ml
  • portocale 2, zestă
  • crème fraîche a servi (optional)

SOS

  • zahăr brun închis moale nerafinat 150 g
  • pudră de cacao 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune într-un castron făina, cacao, ciocolata și zahărul tos. Se amestecă untul, oul, laptele, coaja de portocală și se amestecă în ingredientele uscate. Împărțiți amestecul în 6 vase mici rezistente la cuptor (aproximativ 250 ml fiecare).

  • Pasul 2

    Pentru sos, amestecați zahărul și cacao, apoi împărțiți-le între blaturile budinilor. Fierbeți un ibric și turnați aproximativ 3 linguri de apă clocotită peste fiecare budă. Coaceți timp de 25 de minute. Vei ajunge cu burete deasupra și sos de ciocolată dedesubt.

  • Pasul 3

    Terminați cu o pufă de crème fraîche și un plus de coajă de portocală, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 553
  • Gras 16g
  • Carbohidrați 102.3g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 6.4g
  • Sare 0,55g
#Budinci #portocale #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *