Tipul bucătăriei:
Burgeri cu unt
- face 4
- Uşor
Acești burgeri sunt inspirați de cei cu unt pe care îi servesc în Wisconsin, SUA. Am fost puțin mai reținuți cu aplicarea untului, dar sunt încă foarte indulgenți
Încercați burgerii noștri cu unt, apoi verificați cele mai bune rețete de brânzeturi și brânzeturi.
Ingrediente
- unt sărat 50g, înmuiat
- ceapă 1 mare, tăiat cubulețe
- friptura de vita tocata (cel putin 10% grasime) 400g
- sare de telina 1 linguriță
- chifle de burger 4, înjumătățit și prăjit
- ulei pentru prajit
- brânză monterey jack 4 felii
- muraturi feliate a servi (ne plac celebrele murături Dino’s Chilli Stacker)
- Muștar american a servi
- ketchup de roșii a servi
Metodă
-
Pasul 1
Topiți jumătate de unt într-o tigaie mică cu capac. Adăugați ceapa și un vârf de sare și gătiți timp de 15 minute la foc ușor până se înmoaie și unt, dar nu sunt colorate. Se ia de pe foc.
-
Pasul 2
Puneți carnea de vită tocată într-un castron și adăugați sarea de țelină și o măcinare foarte bună de piper negru. Se amestecă totul împreună cu mâinile curate, apoi se împarte în patru bile.
-
Pasul 3
Puneți fiecare bilă între două foi de hârtie de copt și dați dovlecei în chiftele plate, cu cel puțin 1cm mai mari decât chiflele dvs. (se vor micșora în tigaie, așa că nu vă faceți griji că sunt prea largi).
-
Pasul 4
Încălziți o tigaie antiaderentă grea la foc mare. Ungeți ușor burgerii, apoi gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii și crocante. Adăugați o felie de brânză și acoperiți tigaia pentru un minut pentru a permite să înceapă să se topească.
-
Pasul 5
Ungeti chiflele cu untul rămas și puneți niște murături pe baze. Așezați burgerii deasupra, lingurați peste ceapă și puneți capacele. Se servește cu ketchup, muștar și multe șervețele.
Informatii nutritionale
- Kcals 654
- Gras 36g
- Saturează 17.5g
- Carbohidrați 44.4g
- Zaharuri 5.5g