Tipul bucătăriei:
Burta de porc frecata cu fenicul
- serveste 6
- Uşor
Bucurați-vă de altceva decât curcanul în perioada Crăciunului cu această burtă de porc frecata cu fenicul. Această friptură este perfectă pentru a hrăni prietenii și familia.
Ingrediente
- burtă de porc bucata de 2,5 kg
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- rozmarin 2 crengute
- seminte de fenicul 1 lingura
- ulei de masline
- sare
- ceapa 2, feliate gros
- vin alb 500 ml
- făină 2 linguri
- supă de pui 500 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Se intaie pielea burtei de porc. Puneți în chiuvetă cu pielea în sus și turnați peste un ibric cu apă clocotită. Ridica. Amestecați 4 căței de usturoi zdrobiți, frunzele de rozmarin tocate mărunt și semințele de fenicul cu puțin ulei de măsline și sare și frecați toată pielea de porc.
-
Pasul 2
Puneți ceapa tăiată felii groase într-o tavă și turnați vinul alb. Puneți carnea de porc deasupra și coaceți timp de 30 de minute. Coborâți cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3 și continuați să gătiți timp de 3 ore.
Ridicați carnea de porc de pe ceapă și lăsați-o să se odihnească sub folie și un prosop. Se toarnă cea mai mare parte din grăsime din tigaie, apoi se amestecă făina și se fierbe câteva minute pe plită. Adăugați bulionul de pui și barbotați totul împreună pentru a face un sos, strecurați într-un ulcior și serviți cu carnea de porc.