Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de calzone cu carnati

Calzone de cârnați picante

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Este mai ușor să faci acest favorit în familie decât crezi cu rețeta noastră de calzone picante cu cârnați, plus că sunt prietenoase cu congelatorul


Faceți aceste calzone picante de cârnați, apoi verificați calzonele noastre vegetariene, precum și mai multe rețete de calzone și rețete de pizza.

Folosiți mozzarella plină de grăsime. Conținutul ridicat de apă al versiunii cu conținut scăzut de grăsimi se scurge atunci când gătiți și vă lasă o calzone udă.

Ingrediente

  • amestec de pâine ciabatta 500 g
  • ulei de masline
  • ceapă 1 mare, tăiată mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • chorizo ​​sau salam picant 180 g, feliate în fâșii sau cubulețe
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • paprika o ciupitura
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • passata 200 ml
  • busuioc o grămadă, frunze tăiate
  • bloc de mozzarella 250g (sau bile de mozzarella 2 x 125g)
  • făină simplă pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Preparați amestecul de pâine urmând instrucțiunile de pe pachet și lăsați-l la dospit în timp ce faceți umplutura.

  • Pasul 2

    Se incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste 8 minute pana se inmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți 1 minut, apoi adăugați chorizo-ul încă 5 minute până când începe să elibereze uleiul. Adaugati fulgii de chilli, boia de ardei, rosiile tocate si passata. Se fierbe timp de 20 de minute, până când sosul s-a îngroșat și roșiile s-au rupt. Se amestecă busuiocul și se condimentează bine. Se lasa prea putin sa se raceasca. Tăiați mozzarella în cuburi și lăsați la scurs într-o sită (dacă a fost în apă).

  • Pasul 3

    Împărțiți aluatul în 6 bucăți egale (aproximativ 140 g fiecare) pe o suprafață de lucru cu făină și întindeți-l pentru a face rondele groase de 1/2 cm, late de aproximativ 20 cm. Pune o lingură generoasă de sos pe fiecare bază și întinde pe jumătate, lăsând un chenar de 3 cm pe margine, apoi împrăștie câteva bucăți de mozzarella deasupra.

  • Pasul 4

    Îndoiți aluatul peste umplutură și prindeți părțile laterale, asigurându-vă că se sigilați toată marginea. Îndoiți aluatul etanșat și sertiți pentru a vă asigura că nu se scurge sos în timpul gătirii. Faceți o gaură de abur în partea de sus a fiecăruia. Transferați cu grijă calzonele pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt și congelați până se solidifică, apoi înfășurați individual în folie alimentară sau folie.

  • Pasul 5

    Pentru servire se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Desfacem calzonele congelate, punem pe o tava de copt si gatim 30 de minute, sau pana cand aluatul este umflat si auriu. Introduceți o frigărui de metal în orificiul pentru abur pentru a verifica dacă umplutura este fierbinte înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 523
  • Gras 27.3g
  • Saturate 11g
  • Carbohidrați 42.6g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 25g
  • Sare 2.5g
.
#Calzone #cârnați #picante
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *