Skip to content

Tipul bucătăriei:

1423

Cannelloni cu dovlecei, roșii și rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Cannelloni reprezintă o alternativă genială la lasagne. Această versiune vegetariană este plină cu dovlecei prăjiți, rozmarin și un sos de roșii cu usturoi apoi copt cu mozzarella topită. Un prânz grozav de familie pentru o mulțime.


Faceți acest cannelloni de dovlecei vegetali, apoi verificați-ne lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline 6 linguri
  • ceapă 1 mediu, tocat
  • usturoi 8 cuișoare, tocate
  • rozmarin 1 lingura, tocat
  • dovleac 1,5 kg, decojite și tăiate cubulețe
  • passata 1 litru
  • foi de lasagne proaspete 500 g
  • mozzarella proaspata 4 bile mari, scurse si tocate grosier
  • parmezan ras pentru a face 6 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Încinge 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare sau wok. Adăugați ceapa, jumătate de usturoi, rozmarinul și asezonați. Se calesc 5 minute apoi se adauga dovleceii. Gătiți la foc mediu-mic timp de 20 de minute (adăugați puțină apă pe măsură ce se gătește) până când se înmoaie, apoi pasați.

  • Pasul 2

    În timp ce se fierbe, căliți restul de usturoi în uleiul rămas până devine auriu într-o tigaie mare. Se adauga passata si se condimenteaza. gătiți timp de 15 minute la foc mediu-înalt, cu capacul pe jumătate, până scade.

  • Pasul 3

    Turnați o parte din sos într-o tavă mare de copt (sau 2 mici). Pune 3-4 linguri de amestec de dovlecei pe fiecare foaie de paste, plus un pic de mozzarella. Se rulează, se taie în jumătate și se potrivește perfect în vas. Dacă aveți un vas de servire adânc, faceți 2 straturi cu sos între ele. În caz contrar, umpleți câteva feluri de mâncare puțin adânci cu un singur strat. Peste cannelloni se pun sosul rămas. Puneți peste ultima mozzarella și parmezan. Coaceți 15 minute până când devin aurii și clocotesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 19.8g
  • Saturate 8.4g
  • Carbohidrați 40.3g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 18.1g
  • Sare 1.16g
#Cannelloni #dovlecei #roșii #și #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *