Skip to content

Tipul bucătăriei:

2535

Cannelloni cu dovlecei și ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Reteta usor de facut de cannelloni folosind foi de lasagna proaspete. Umpleți cu amestec de ricotta-dovlecei înainte de a coace într-un sos bogat de roșii. Un preparat vegetarian substanțial pe care prietenii și familia îl vor adora.


Faceți acest fel de cannelloni cu dovlecei și ricotta, apoi consultați-ne lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • dovlecei 750 g, ras și uscat pe hârtie de bucătărie
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ricotta cuva de 250 g
  • lămâie 1, zestă
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • lasagne proaspete 12 foi
  • parmezan 50 g, ras
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Adăugați dovleceii și un praf bun de sare și prăjiți, întorcându-i des, timp de aproximativ 10 minute. Va arăta ca o mulțime de dovlecei, dar se vor descompune în timpul gătirii. Adăugați jumătate de usturoi și gătiți încă 2-3 minute, apoi măriți focul pentru a elimina orice exces de umiditate. Se răcește și se amestecă ricotta și coaja de lămâie. Gustați și asezonați foarte bine cu mai multă sare și mult piper.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul, încălziți 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Gatiti restul de usturoi timp de 2 minute. Adăugați roșiile și fierbeți timp de 15 minute până se îngroașă.

  • Pasul 3

    Se toarnă apă clocotită peste foile de lasagna dacă sunt puțin tari, apoi se scurg.

  • Pasul 4

    Împărțiți amestecul de ricotta între foi și rulați pe lungime în cannelloni.

  • Pasul 5

    Pune jumătate din sosul de roșii într-un vas termorezistent. Asezati cannellonii deasupra, cu cusatura in jos, apoi puneti cu lingura peste restul de sos. Se presara peste parmezan ras.

  • Pasul 6

    Coaceți 30 de minute la 180C/ventilator 160C/gaz 4 până când clocotește. Se serveste cu salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 427
  • Gras 21g
  • Carbohidrați 37g
  • Fibră 5.2g
  • Proteină 22.1g
  • Sare 0,9g
#Cannelloni #dovlecei #și #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *