Tipul bucătăriei:
Cannelloni cu dovlecei și ricotta
- serveste 4
- Puțin efort
Reteta usor de facut de cannelloni folosind foi de lasagna proaspete. Umpleți cu amestec de ricotta-dovlecei înainte de a coace într-un sos bogat de roșii. Un preparat vegetarian substanțial pe care prietenii și familia îl vor adora.
Faceți acest fel de cannelloni cu dovlecei și ricotta, apoi consultați-ne lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- ulei de masline
- dovlecei 750 g, ras și uscat pe hârtie de bucătărie
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ricotta cuva de 250 g
- lămâie 1, zestă
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- lasagne proaspete 12 foi
- parmezan 50 g, ras
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Adăugați dovleceii și un praf bun de sare și prăjiți, întorcându-i des, timp de aproximativ 10 minute. Va arăta ca o mulțime de dovlecei, dar se vor descompune în timpul gătirii. Adăugați jumătate de usturoi și gătiți încă 2-3 minute, apoi măriți focul pentru a elimina orice exces de umiditate. Se răcește și se amestecă ricotta și coaja de lămâie. Gustați și asezonați foarte bine cu mai multă sare și mult piper.
-
Pasul 2
Pentru a face sosul, încălziți 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Gatiti restul de usturoi timp de 2 minute. Adăugați roșiile și fierbeți timp de 15 minute până se îngroașă.
-
Pasul 3
Se toarnă apă clocotită peste foile de lasagna dacă sunt puțin tari, apoi se scurg.
-
Pasul 4
Împărțiți amestecul de ricotta între foi și rulați pe lungime în cannelloni.
-
Pasul 5
Pune jumătate din sosul de roșii într-un vas termorezistent. Asezati cannellonii deasupra, cu cusatura in jos, apoi puneti cu lingura peste restul de sos. Se presara peste parmezan ras.
-
Pasul 6
Coaceți 30 de minute la 180C/ventilator 160C/gaz 4 până când clocotește. Se serveste cu salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 427
- Gras 21g
- Carbohidrați 37g
- Fibră 5.2g
- Proteină 22.1g
- Sare 0,9g