Tipul bucătăriei:
Caramel de miere sărat și felie de nucă
- taie în 14-18 bare
- Uşor
Ați încercat caramelul sărat – dar ce zici de caramelul cu miere sărat? Impresionați-vă prietenii cu aceste delicii pentru adulți, cu mai multe straturi, la ora ceaiului
Ingrediente
- unt nesarat 175g la temperatura camerei, plus un buton pentru tablă
- zahăr tos auriu 175g
- nuci 50g
- făină simplă 300g
- scorțișoară măcinată 1⁄2 linguriță
- praf de copt 1 linguriță
TOPPING
- lapte condensat 500g
- setează miere 100g
- unt nesarat 100g
- sare de mare 1⁄4 linguriță, plus un plus de servit
- jumătăți de nuc 85g, zdrobit aproximativ
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 6. Ungeți baza și părțile laterale ale unei cutii de 20 cm x 30 cm cu față dreaptă.
-
Pasul 2
Pentru a face baza, folosiți o lingură de lemn pentru a smântâna împreună untul și zahărul. Puneți nucile și 1/2 făina într-un robot de bucătărie și bateți până când nucile sunt măcinate mărunt. Includeți untul crem cu scorțișoară și făina rămasă și amestecați pentru a forma un aluat neted. Se cântăresc 200g din aluat și se frământă în praful de copt și 2 lingurițe de apă, se înfășoară și se lasă deoparte.
-
Pasul 3
Apăsați aluatul rămas în forma pregătită pentru a face o bază uniformă. Coaceți timp de 25 de minute sau până se rumenesc, apoi răciți timp de 1 oră.
-
Pasul 4
Pentru topping, puneți laptele condensat, mierea și untul într-o tigaie și aduceți-l la foc mic, amestecând continuu, până când aveți un amestec neted, de culoare caramel deschis. Se amestecă sarea, apoi se întinde uniform pe bază
-
Pasul 5
Sparte aluatul rezervat pentru a face bucăți asemănătoare. Împrăștiați-i peste nucă caramelul. Coaceți timp de 25 de minute sau până când caramelul clocotește și devine maro închis în jurul marginilor. Se răcește complet, presărând peste 1-2 vârfuri de sare de mare, apoi tăiate în bare.
Informatii nutritionale
- Kcals 371
- Gras 20.2g
- Saturează 10g
- Carbohidrați 41.7g
- Zaharuri 28,8g
- Fibră 1.1g
- Proteină 5.1g
- Sare 0,2g