Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de felii de caramel sărat cu nuci

Caramel de miere sărat și felie de nucă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • taie în 14-18 bare
  • Uşor

Ați încercat caramelul sărat – dar ce zici de caramelul cu miere sărat? Impresionați-vă prietenii cu aceste delicii pentru adulți, cu mai multe straturi, la ora ceaiului


Ingrediente

  • unt nesarat 175g la temperatura camerei, plus un buton pentru tablă
  • zahăr tos auriu 175g
  • nuci 50g
  • făină simplă 300g
  • scorțișoară măcinată 1⁄2 linguriță
  • praf de copt 1 linguriță

TOPPING

  • lapte condensat 500g
  • setează miere 100g
  • unt nesarat 100g
  • sare de mare 1⁄4 linguriță, plus un plus de servit
  • jumătăți de nuc 85g, zdrobit aproximativ

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 6. Ungeți baza și părțile laterale ale unei cutii de 20 cm x 30 cm cu față dreaptă.

  • Pasul 2

    Pentru a face baza, folosiți o lingură de lemn pentru a smântâna împreună untul și zahărul. Puneți nucile și 1/2 făina într-un robot de bucătărie și bateți până când nucile sunt măcinate mărunt. Includeți untul crem cu scorțișoară și făina rămasă și amestecați pentru a forma un aluat neted. Se cântăresc 200g din aluat și se frământă în praful de copt și 2 lingurițe de apă, se înfășoară și se lasă deoparte.

  • Pasul 3

    Apăsați aluatul rămas în forma pregătită pentru a face o bază uniformă. Coaceți timp de 25 de minute sau până se rumenesc, apoi răciți timp de 1 oră.

  • Pasul 4

    Pentru topping, puneți laptele condensat, mierea și untul într-o tigaie și aduceți-l la foc mic, amestecând continuu, până când aveți un amestec neted, de culoare caramel deschis. Se amestecă sarea, apoi se întinde uniform pe bază

  • Pasul 5

    Sparte aluatul rezervat pentru a face bucăți asemănătoare. Împrăștiați-i peste nucă caramelul. Coaceți timp de 25 de minute sau până când caramelul clocotește și devine maro închis în jurul marginilor. Se răcește complet, presărând peste 1-2 vârfuri de sare de mare, apoi tăiate în bare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 371
  • Gras 20.2g
  • Saturează 10g
  • Carbohidrați 41.7g
  • Zaharuri 28,8g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 5.1g
  • Sare 0,2g
.
#Caramel #miere #sărat #și #felie #nucă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *