Tipul bucătăriei:
Cârnați fierți cu bacon afumat și cidru
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de cârnați fierți cu slănină afumată și cidru este un cârnați moale și piure și este garantat pe placul mulțimii. Durează puțin, dar este foarte ușor de făcut.
Ingrediente
- ulei de masline
- carnat de porc 8
- slănină afumată 6 erupții, tocate
- ceapă 1, tăiat în jumătate și feliat
- făină simplă 1 lingura
- cidru 450 ml
- mustar Dijon 1 lingura
- pătrunjel o mână, tocată
- piure de cartofi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură ulei într-o caserolă. Adăugați cârnații și gătiți până se rumenesc peste tot. Scoateți din tigaie.
-
Pasul 2
Adăugați slănina și ceapa în tigaie și gătiți timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, până devin aurii. Se presară peste făină și se fierbe timp de 1 minut, apoi se amestecă cidrul. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se amestecă muștarul.
-
Pasul 3
Adăugați cârnații înapoi. Se fierbe timp de 20-30 de minute până când sosul s-a îngroșat. Se adauga patrunjelul si se serveste cu piure.
Informatii nutritionale
- Kcals 435
- Gras 31.3g
- Carbohidrați 14.3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 20.7g
- Sare 2,52g