Skip to content

Tipul bucătăriei:

cartofi boulangere

Cartofi Boulangère

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Răsfățați-vă și scuturați bluesurile de iarnă cu cei mai buni cartofi Boulangère, o alternativă mai ușoară, fără lactate, la Dauphinoise. Ideal ca o parte pentru prăjirea mielului sau a puiului, sau pentru a folosi legume pentru a face legume prietenoase.


Faceți acești cartofi clasici Boulangère, apoi verificați tartifleta noastră, cartofii dauphinoise, Pommes Anna și mai multe rețete în stil francez.

Ingrediente

  • ulei de masline 3 linguri
  • ceapă 1, feliat
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • Cartofi Maris Piper 900g, decojite și feliate foarte subțiri
  • patrunjel cu frunze plate 3 linguri, tocate
  • roșie 1, feliat (opțional)
  • supă de pui 250ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180c / ventilator 160c / gaz 4. Periați un vas de copt pătrat adânc de 20cm cu puțin ulei. Începând cu ceapă și usturoi, adăugați straturi alternative de ceapă și usturoi și cartofi, stropind fiecare strat cu pătrunjel și ceva condiment. Se acoperă cu roșii, dacă se utilizează. Se stropeste cu uleiul ramas si se toarna peste supa.

  • Pasul 2

    Se acoperă cu folie și se coace 45 de minute. Scoateți folia și coaceți încă 30 de minute sau până se înmoaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 273
  • Gras 9.3g
  • Saturează 1.2g
  • Carbohidrați 42.1g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,36g
.
#Cartofi #Boulangère
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *