Tipul bucătăriei:
Cartofi coreeni cu ardei iute
- servește 4 persoane
- Uşor
Încărcați cartofi prăjiți cu fulgi de ardei iute coreeni, gochujang, coriandru și o mulțime de brânză pentru un fel de mâncare de împărtășire indulgent pentru a servi la următoarea adunare
Ingrediente
- cartofi prajiti congelati 600g
- parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin
- cheddar matur 50g, ras fin
- sare de usturoi 1 linguriță
- maioneză 125g
- gochujang 85g
- otet de orez 2 lingurițe
- ceapa verde 2 mari, tăiate mărunt pe diagonală
- coriandru ½ o grămadă mică, tocată
- semințe de susan prăjite 2 linguri
- Fulgi de ardei roșu coreeni 1 lingură (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Întindeți cartofii prăjiți pe o tavă mare de copt. Coaceți timp de 15 minute, apoi aruncați cartofii prăjiți cu o felie de pește sau o spatulă, presărați peste brânzeturile rase și sarea de usturoi și coaceți încă 10-12 minute sau până devin aurii și crocante.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați maioneza, gochujangul și oțetul.
-
Pasul 3
Folosiți o lingură pentru a stropi maia gochujang peste cartofii fierbinți, alternând cu stropi de ceapă de primăvară, coriandru, semințe de susan și fulgi de ardei, dacă utilizați. Finalizați cu o ploaie finală de maia picantă.
Informatii nutritionale
- Kcals 592
- Gras 39.3g
- Saturează 8.4g
- Carbohidrați 44,7g
- Zaharuri 5.4g
- Fibră 4.2g
- Proteină 13g
- Sare 3.5g