Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de cartofi fripți cu grăsime de gâscă

Cartofi fripți cu grăsime de gâscă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă face ca crearea cartofului frip perfect să fie o joacă de copii. Grăsimea de gâscă, muștarul englezesc și grisul sunt cheia pentru a face aceste prăjituri perfect crocante.


Încercați acești cartofi fripți cu grăsime de gâscă, apoi verificați cei mai buni cartofi prăjiți vreodată, cartofi prăjiți cu usturoi, cartofi prăjiți cu parmezan și mai multe rețete de cartofi prăjiți.

Ingrediente

  • Maris piper sau cartofi King Edward 2 kg, decojite și tăiate la dimensiuni similare
  • grăsime de gâscă sau ulei de arahide 4 linguri
  • pudră de muștar englezesc 2 lingurite
  • mămăligă sau gris 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Gătiți cartofii într-o cratiță mare cu apă clocotită timp de 5 minute. Scurgeți bine. Puneți grăsimea într-o tavă solidă și puneți la cuptor să se încălzească. Se amestecă praful de muștar și mămăliga și se presară peste cartofi, apoi se agită în strecurătoare pentru a aspri puțin marginile. Introduceți cartofii cu grijă în grăsimea fierbinte și întoarceți-i astfel încât fiecare să fie acoperit.

  • Pasul 2

    Dați din nou la cuptor pentru 40-50 de minute sau până când devin crocante și aurii și sunt fierte (întoarceți-le la jumătate). Se presară cu fulgi de sare înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 339
  • Gras 8.6g
  • Saturate 2.5g
  • Carbohidrați 61.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 8g
  • Sare 0,06g
#Cartofi #fripți #grăsime #gâscă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *