Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Cartofi la cuptor cu ciuperci, castane și sherry

Cartofi la cuptor cu ciuperci, castane și sherry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Cartofi ceară, ciuperci și castane – acestea sunt trei ingrediente care stau foarte bine împreună pe o farfurie. Adăugați o slosh de sherry și veți avea o masă în timpul săptămânii, pe atât de impresionantă, pe cât de ușoară


Încercați această coacere cu tavă de cartofi adaptată din Anul bucătăriei casnice de Claire Thomson, apoi verificați coacerea cu tavă halloumi și coacerea vegetariană. Claire spune: „Îmi plac ciupercile castane, preferându-le în locul butonului, deoarece castanele pistruiate cu branhii maro închis oferă mai multă aromă. Puteți folosi felii de grăsime de ciuperci portobello, dacă preferați – într-adevăr folosiți orice ciuperci, iar un amestec ar fi fabulos. ‘

Ingrediente

  • cartofi cerosi (cum ar fi nou sau Charlotte) 1 kg, tăiat în bucăți de mușcătură
  • usturoi 7 cuișoare mari, 4 necojite și sfărâmate, 3 decojite și tăiate mărunt
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri, plus extra de servit
  • cimbru 3 crenguțe, frunze culese
  • ciuperci de castan sau de nasture 500g, feliat
  • sherry uscat sau mediu 3 linguri
  • castane fierte 75g, tocate aproximativ
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • manchego sau parmezan 100g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Căptușiți o tavă de copt cu hârtie de copt. Întindeți cartofii pe tavă împreună cu cele 4 căței de usturoi zdrobite, uleiul de măsline și cimbru și condimentați. Se prăjește timp de 15-20 de minute sau până când cartofii sunt înmuiați, dar încă nu sunt fierți complet.

  • Pasul 2

    Adăugați ciupercile, usturoiul tăiat felii și sherry la cartofi, amestecând împreună pentru a le distribui uniform, și gătiți încă 20-25 de minute sau până când ciupercile și cartofii sunt gătite și au luat o anumită culoare. Scoateți din cuptor și adăugați castanele și pătrunjelul, amestecând bine. Verificați condimentul.

  • Pasul 3

    Folosiți un cojitor de cartofi pentru a rade manchego sau parmezan peste ciuperci și cartofi, stropiți cu mai mult ulei dacă doriți și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 471
  • Gras 21.7g
  • Saturează 8.8g
  • Carbohidrați 48.2g
  • Zaharuri 3.8g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 14.9g
  • Sare 0,7g
.
#Cartofi #cuptor #ciuperci #castane #și #sherry
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast