Tipul bucătăriei:
Cartofi prăjiți
- serveste 8
- Uşor
Aceste prăjituri detașabile duc cartofii prăjiți la următorul nivel, ideale pentru a vă înfrumuseța friptura de duminică
Încercați acești cartofi prăjiți, apoi verificați cei mai buni cartofi prăjiți vreodată, cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă, cartofi prăjiți cu parmezan și mai multe rețete de cartofi fripți.
Ingrediente
- cartofi făinoase 2 kg de marime medie, decojite
- ulei de floarea soarelui
- unt 50 g
- sare de mare
Metodă
-
Pasul 1
Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia fiecare cartof la intervale de 1 cm, dar nu până la capăt, apoi întoarceți și tăiați invers, astfel încât fiecare cartof să se termine cu un model de cuburi (vezi imaginea de la pagina 39) deasupra și atașat în partea de jos, ca un hasselback. Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3.
-
Pasul 2
Puneti 5 linguri de ulei si unt intr-o tava mare si dati la cuptor pentru 3 minute sa se topeasca si sa se incinga. Adăugați cartofii, tăiați în sus și puneți cu lingura uleiul de unt. Se prăjește timp de 1 oră, ungem din nou la jumătate.
-
Pasul 3
După o oră, creșteți căldura la 220C/ventilator 200C/gaz 7, ungeți din nou și mai coaceți încă 20-30 de minute până devine auriu și crocant. Stropiți cu o cantitate bună de sare de mare și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 301
- Gras 12.4g
- Saturate 4.1g
- Carbohidrați 40,8g
- Fibră 4g
- Proteină 4.6g
- Sare 0,5g