Tipul bucătăriei:
Castron Taco
- servește 2
- Uşor
Un fel de mâncare vibrant de diferite culori și texturi, acest bol taco sănătos este o revoltă de salsa de casă, carne de vită condimentată, orez herby, chipsuri de tortilla de porumb și o mulțime de brânză
Faceți acest castron de taco, apoi verificați rețetele noastre de tacos de vită, de porc, tacos de jackfruit și mai multe tacos.
Ingrediente
SALSA
- porumb pe știul 1 boabe mari sau 198g de boabe de staniu în apă, scurse
- ulei de rapita 1 linguriță
- fasole neagra ½ x 400g tablă, drenată și clătită
- roșii cherry 70g, tocat
- ceapa verde 2, feliate mărunt
- ardei iute roșu 1 mic, semințe îndepărtate și tocate mărunt
- coriandru tocate aproximativ pentru a face 2 linguri
- lămâie verde ½, zestrat și suc
CARNE DE VITA CONDITĂ
- ulei de rapita 1 linguriță
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- carne tocata de vita (5% grasime) 150g
- condimente fajita 1 lingură
- passata 125 ml
OREZUL DE IERBIE
- coriandru tocate aproximativ pentru a face 2 linguri
- patrunjel cu frunze plate tocate aproximativ pentru a face 2 linguri
- lămâie verde ½, zestrat și suc
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- orez basmati brun 100g
SUPRAFETE
- avocado ¼, pietruit, decojit și tăiat felii
- chipsuri de tortilla integrale sau de porumb 10g, zdrobit aproximativ
- cheddar 15g, ras (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face salsa, încălziți o tigaie la foc mediu-mare. Odată fierbinte, periați știuletul de porumb dulce cu uleiul și plăcuța timp de 15 minute, întorcându-l ocazional, până când este fraged și ușor carbonizat peste tot. Se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească complet.
-
Pasul 2
Pune într-un castron fasolea neagră, roșiile, ceapa, ardeiul iute și coriandrul. Țineți știuletul de porumb dulce răcit în poziție verticală pe o scândură și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați sâmburii de pe știulet în benzi lungi verticale. Adăugați boabele de porumb în amestecul de fasole, împreună cu coaja de lămâie și suc. Condimentați, aruncați, acoperiți și puneți deoparte.
-
Pasul 3
Pentru a face carnea de vită condimentată, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și gătiți scurt usturoiul până când este aromat, dar nu auriu. Adăugați carnea de vită și continuați să gătiți timp de 5 minute până când nu rămâne roz, rupând carnea cu o lingură de lemn pe măsură ce gătește. Se amestecă condimentul fajita și se gătește încă un minut, apoi se încarcă pasata și se amestecă. Condimentează bine. Gatiti inca 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand cea mai mare parte a lichidului s-a redus.
-
Pasul 4
Între timp, faceți orezul. Combinați coriandrul, pătrunjelul, coaja de lime și sucul și usturoiul într-un castron mic și condimentați. Acoperiți și puneți deoparte. Puneți orezul într-o tigaie cu capac mic și acoperiți cu 200 ml apă și un vârf mare de sare. Se aduce la fierbere, apoi se acoperă, se reduce focul și se fierbe încă 8 minute înainte de a se scoate de pe foc. Se lasă, acoperit, timp de 10 minute, apoi se scoate capacul și se amestecă amestecul de plante.
-
Pasul 5
Împărțiți orezul prin două boluri. Completați cu carne de vită condimentată, salsa de fasole neagră, felii de avocado, chipsuri de tortilla zdrobite și brânză rasă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 532
- Gras 13.1g
- Saturează 2.6g
- Carbohidrați 65.7g
- Zaharuri 8.5g
- Fibră 13.2g
- Proteină 31.1g
- Sare 1.7g