Skip to content

Tipul bucătăriei:

pui de pui

Ceapa caramelizată și pilaf de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Un amestec de dovlecei, roșii, orez basmati și condimente blânde face un pilaf perfect. Aflați cum să preparați orez perfect, pufos chiar aici


Vrei să știi să gătești orezul perfect? Faceți clic aici pentru ghidul nostru pas cu pas pentru orezul perfect

Ingrediente

  • orez basmati 300g
  • unt 50g
  • ceapa 2, feliate mărunt
  • semințe de muștar negru 2 lingurițe
  • semințe de chimen 2 lingurițe
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • dovlecei 1, feliat
  • roșii 2 coapte, tăiate cubulețe
  • bat de scortisoara 1, rupt la jumătate
  • păstăi de cardamom 2
  • lămâie 1, 2 fâșii de coajă
  • supă de pui 600 ml
  • frunze de menta o mână, mărunțită
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
  • raita a servi (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Introduceți orezul într-un castron, umpleți-l cu apă rece și deplasați boabele până când apa este foarte tulbure. Ridicați ușor apa, reumpleți și repetați până când apa este limpede. Se scurge foarte bine.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie mare cu capac sau caserolă la foc mediu-mare și gătiți ceapa cu un vârf mare de sare timp de 20 de minute, amestecând regulat, până când se caramelizează cu adevărat. Scoateți 1/3 într-un castron mic. Adăugați semințele și gătiți-le un minut până când miroase a prăjit. Introduceți usturoiul, ghimbirul și dovlecelul și gătiți câteva minute până începe să se înmoaie, apoi adăugați roșiile, condimentele, coaja de lămâie și orezul și amestecați foarte bine, până când toate boabele de orez sunt acoperite.

  • Pasul 3

    Se toarnă stocul, se adaugă mult condiment și se fierbe timp de 1 minut, apoi se reduce la foc mic. Puneți o folie peste tigaie cu capacul deasupra și gătiți ușor timp de 10 minute fără a scoate capacul. Se ia de pe foc și se lasă la abur cu capacul încă aprins timp de 10 minute.

  • Pasul 4

    Furcați ușor menta și pătrunjelul, încercând să nu rupeți boabele, acoperiți cu ceapa rămasă, apoi serviți cu raita, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 409
  • Gras 12.9g
  • Saturează 7.1g
  • Carbohidrați 57,8g
  • Zaharuri 5.8g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 12.9g
  • Sare 0,7g
.
#Ceapa #caramelizată #și #pilaf #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *