Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta ceapa copta

Ceapa coaptă la mijloc se topește

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Am dat unei combinații de arome clasice o întorsătură modernă cu această ceapă coaptă la mijloc. Ceapa spaniolă funcționează bine. Utilizați cheddar pentru o opțiune de legume sau amestecați cheddar și gruyère pentru o umplutură mai bogată


Ingrediente

  • ceapa 6 mari, decojite
  • foi de dafin 2
  • cimbru 3 crengute, frunze culese
  • gruyère sau cheddar 250g-300g, ras
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • nucşoară un grătar
  • pâine cu maia 1 felie, tăiată cubulețe
  • ulei de masline
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați bazele cepei astfel încât să se ridice într-o tavă de copt și tăiați blatul plat, aproximativ 1 cm în jos, astfel încât să puteți vedea majoritatea straturilor de ceapă. Se toarnă 1 cm apă clocotită în tavă, se adaugă foile de dafin și se acoperă strâns cu folie. Coaceți timp de 1-1¼ oră până când se înmoaie complet când sunt străpunse cu o frigărui.

  • Pasul 2

    Se toarnă orice lichid de pe fundul tăvii și se lasă să se răcească timp de 20 de minute, până când se răcesc suficient de atins.
    Scoateți centrul cepei strângându-le ușor, acestea ar trebui să iasă de deasupra sau folosiți o lingură pentru a scoate straturile. Lăsați aproximativ 4 sau 5 straturi exterioare de ceapă sub formă de coajă. Tăiați mărunt mijlocul de ceapă moale, condimentați cu sare și mult piper negru și adăugați un praf de frunze de cimbru și împachetați-le în cojile de ceapă pentru a le umple cu aproximativ 2 cm în sus. Aruncați ceapa rămasă (sau folosiți-o pentru supă). Amesteca branza, usturoiul, nucsoara, jumatate din frunzele de cimbru si asezoneaza. Puneți ceapa peste ceapa tocată, împachetând brânza dens, deoarece brânza se va topi și se va reduce când va fi gătită.

  • Pasul 3

    Se amestecă cuburile de pâine cu 1 lingură ulei, cimbrul rămas și se condimentează bine. Se adauga blatul cepei. Stropiți peste puțin ulei de măsline. Coaceți 15 minute până când blaturile devin aurii și crocante. Serviți cu o salată verde sau legume.

Informatii nutritionale

  • Kcals 319
  • Gras 16.7g
  • Saturate 9.1g
  • Carbohidrați 24.3g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 14.8g
  • Sare 0,9g
.
#Ceapa #coaptă #mijloc #topește
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *