Tipul bucătăriei:
Ceapa fumurie și bialys de semințe de mac
- face 8
- Un mic efort
Spre deosebire de verii lor de bagel, aceste pâini poloneze chewy nu sunt fierte înainte de coacere și au un buzunar mic de ceapă caramelizată și semințe de mac. Starterul pentru piscină oferă o aromă mai dezvoltată pâinii terminate.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, curățată și feliată gros
- drojdie uscată activă 1 linguriță
- făină tare de pâine albă 300g
- făină simplă 175g, plus mai multe pentru praf
- sare de mare 1½ linguriță
- făină simplă 50g
- drojdie uscată activă ½ linguriță
- ulei de masline 1 lingură
- sare de mare afumată ¼ linguriță
- boia dulce afumată ¼ linguriță
- seminte de mac 1 linguriță, plus un praf suplimentar pentru stropire
- seminte de susan câteva ciupituri
Metodă
-
Pasul 1
Cu o zi înainte, doriți să faceți bialys, faceți starterul poolish. Amestecați făina și drojdia cu 50 ml apă caldă într-un castron, apoi acoperiți cu folie alimentară și lăsați-o peste noapte.
-
Pasul 2
A doua zi, începeți aluatul punând ceapa într-o tigaie mică cu 150ml apă. Încălziți până când apa începe să bule, apoi scoateți imediat căldura – nu doriți să pierdeți din cantitate prin evaporare sau aluatul ar putea deveni uscat. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se toarnă apa într-un vas de măsurare și se verifică 150 ml – dacă nu, se completează. Păstrați ceapa deoparte pentru mai târziu.
-
Pasul 3
Între timp, amestecați drojdia cu 100 ml apă caldă și lăsați-o să stea 10-15 minute până se face spumă. Încărcați făinurile într-un mixer prevăzut cu un cârlig pentru aluat și, atunci când amestecul de drojdie spumează, adăugați starterul de apă și ceapa. Rotiți mixerul la o viteză mică pentru a combina aluatul, apoi odată ce este totul împreună, măriți viteza la o setare medie și frământați aluatul timp de 5 minute.
-
Pasul 4
Adăugați sarea și frământați încă 1 minut. (Alternativ faceți manual – amestecați mai întâi cu o lingură de lemn, apoi
de mâini și apoi frământați timp de 10-15 minute pe o suprafață de lucru ușor înflorită). Lăsați aluatul într-un castron, acoperit cu folie de ulei, într-o zonă caldă până la dublarea dimensiunii timp de până la 2 ore. -
Pasul 5
Bate înapoi aluatul lovindu-l de câteva ori, apoi tăiați-l în 8 bucăți egale. Păstrați restul de aluat acoperit în timp ce lucrați, câte o bucată pe rând, pe o suprafață de lucru ușor înflorită. Formați aluatul în rondele plate și împingeți mijlocii pentru a face o baie pentru umplutură – apoi lăsați-o pe o foaie de copt, ușor pudrată cu făină. Va trebui să acoperiți bialysul cu o formă de prăjire adâncă în timp ce coaceți – deci verificați acum dacă se potrivește unul și distanțați-le pe două tăvi, dacă este necesar.
-
Pasul 6
Când toate sunt modelate, acoperiți-le cu clingfilm sau cu un prosop de ceai ușor umed. Se lasă să crească din nou timp de 20 de minute până când se umflă și se rotunjește.
-
Pasul 7
În timp ce aluatul crește, faceți umplutura. Tocam marunt ceapa albita, apoi punem intr-o tigaie mica cu uleiul. Se prăjește ușor până se înmoaie și devine cu adevărat auriu, apoi se amestecă sarea de mare afumată urmată de boia. Gatiti inca cateva minute, apoi luati focul si amestecati semintele de mac si putin piper negru macinat. Misto.
-
Pasul 8
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Când bialys-ul este gata să se coacă, lingurați aproximativ 1 lingură de ceapă în centrul fiecăruia și presărați câteva alte semințe de mac și câteva semințe de susan. Acoperiți bialys-ul cu o tablă adâncă răsturnată și puneți o greutate rezistentă la cuptor – un vas de copt greu sau chiar o cărămidă.
-
Pasul 9
Coaceți timp de 15 minute, apoi îndepărtați tabla care le acoperă și coaceți încă 5-8 minute până când bialysul este foarte ușor auriu. Mănâncă imediat sau într-o zi, deoarece bialys nu ține mult. Dacă aveți resturi, împărțiți-le și prăjiți-le sau puneți-le în congelator.
Informatii nutritionale
- Kcals 272
- Carbohidrați 52.3g
- Proteină 8.4g
- Gras 2.6g
- Zaharuri 2.1g
- Sare 1.1g
- Saturează 0,5g
- Fibră 3.1g