Tipul bucătăriei:
Ceapa la cuptor cu pesmet brânză
- servește 4 ca lateral
- Uşor
O parte delicioasă a unei fripturi de duminică sau perfectă cu cârnați pentru o cină în mijlocul săptămânii. Un adevărat deliciu al unei rețete, perfect pentru când ai nevoie de un pic de confort suplimentar
Ingrediente
- ceapa 6, tăiat la rădăcină și curățat de piele și primul strat
- supă de pui 250ml
- cimbru câteva crenguțe
- pesmet alb moale 50g
- ulei de masline 1 lingură
- cheddar matur 50g, ras
- crema dubla 75 ml
- Muștar englezesc 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți ceapa într-un vas de copt adânc, condimentați bine și turnați în stoc. Adăugați crengutele de cimbru apoi acoperiți strâns cu un strat dublu de folie. Puneți la cuptor 1 oră și 30 de minute până când ceapa este foarte moale, dar își păstrează totuși forma.
-
Pasul 2
Se amestecă pesmetul cu uleiul până se acoperă complet, apoi se amestecă în cheddar.
-
Pasul 3
Scoateți folia și încălziți grătarul la mare. Bateți împreună smântâna și muștarul, apoi turnați în vasul pentru ceapă. Puneți o grămadă de pesmet brânză deasupra fiecărei ceapă, apoi grătiți timp de 5 minute sau până când brânza și pesmetul se rumenesc, iar sosul clocotește.
Informatii nutritionale
- Kcals 300
- Gras 18g
- Saturează 9.4g
- Carbohidrați 23.4g
- Zaharuri 14.1g
- Fibră 5.5g
- Proteină 8.4g
- Sare 0,9g