Tipul bucătăriei:

Rețetă Easy Chilli Con Carne

Cel mai bun chilli con carne

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Cea mai populară rețetă chilli con carne NICIODATĂ! Fabricat în stil Tex-Mex cu carne tocată de vită, pulbere de chipotle, vin roșu, ciocolată neagră 70% și roșii demisecate


Încercați cea mai bună rețetă cu chilli con carne sau verificați ardeiul nostru vegetarian, ardeii vegani, ardeii cu aragaz lent și mai multe rețete cu ardei iute.


Care este originea chilli con carne?

Chilli con carne este inițial un preparat din sudul Texasului care a fost adoptat și adaptat destul de puternic. Este în esență o tocană de carne și condimente, servită cu sau fără fasole, în funcție de rețeta pe care o folosiți.

Care sunt ingredientele tradiționale chilli con carne?

Variațiile rețetei sunt la fel de mari ca și țara din care provine. Carnea de vită este cel mai frecvent carnea utilizată (fie tocată, fie în bucăți), dar carnea de porc este, de asemenea, un ingredient popular, precum și cârnații și chorizo. Fasolea este probabil cea mai familiară fasolea, dar fasolea neagră, fasolea broască țestoasă și fasolea pinto funcționează prea bine.

Ce ardei iute folosiți în chilli con carne?

Puteți deveni destul de creativi cu condimentele într-un ardei iute. Un borcan obișnuit de pudră de ardei iute este de obicei un amestec de cayenne, chimen, oregano și usturoi, toate acestea fiind prezentate în mod tradițional. De asemenea, puteți adăuga scorțișoară pentru o căldură suplimentară, boia afumată și puteți explora ardeii iute mexicani tradiționali, care sunt acum mai disponibili, cum ar fi ardeiul iute afumat și chipotle afumat.

Poți pune ciocolată în chilli con carne?

Există câteva ingrediente surprinzătoare care pot adăuga adâncime ardeiului iute. Un pătrat de ciocolată neagră (70% sau mai mult) adăugat la final va adăuga o bogăție dulce felului de mâncare finit și multe rețete adaugă puțină cafea neagră. Niciunul dintre aceste ingrediente nu va fi evident în rețeta finită, așa că nu vă faceți griji cu privire la copleșirea lor.

Cum se face chilli con carne?

Secretul celui mai bun ardei iute este construirea straturilor și straturilor de aromă și gătirea lentă pentru a permite ca toate aceste arome să se amestece și să se dezvolte. Din acest motiv, este un fel de mâncare perfect pentru a găti într-un aragaz lent. Încercați aici ardeiul cu aragaz lent.

Răsuciri pe chilli con carne

  • Schimbați fasole cu fasole neagră (conservată sau uscată și gătită).
  • Asigurați-vă chilli chunky folosind carne de vită tăiată manual: cumpărați o bucată de chuck sau friptură de fierte și tăiați-o în bucăți de mărimea unui bob de mazăre (sau mai mare dacă vă place foarte tare).
  • Împingeți-l cu mai multe legume dacă doriți să meargă mai departe – adăugați mai mulți ardei, dovlecei și roșii cherry.

Rețetă chilli con carne

Ingrediente

  • ceapă 1 mare
  • usturoi 2 cuișoare mari, zdrobite
  • ulei de masline
  • carne tocată de vită de bună calitate sau îmbătrânită 500g
  • pudră sau pastă chipotle 3 lingurițe
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 1 linguriță
  • piper roșu 1/4 linguriță
  • oregano uscat 1/2 linguriță
  • piure de tomate 1 lingură
  • roșii feliate 1 x 400g tablă
  • vin roșu 250ml
  • 70% ciocolata neagra 20g
  • roșii semi-uscate 4, tocat
  • cub de legume
  • fasole roșie 2 cutii de 400 g
  • ardei rosu tăiat în bucăți (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz4. Se prăjește ușor ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei de măsline într-o cratiță grea. Creșteți focul și adăugați tocarea și prăjiți până se rumenesc uniform și aveți o crustă ușoară pe fundul cratiței. Adăugați chipotle, condimente și oregano uscat, apoi gătiți timp de 1 minut până când carnea este bine acoperită.

  • Pasul 2

    Adăugați piureul, roșiile tocate, vinul, ciocolata, roșiile demisecate, cubulet și fasolea. (Puteți folosi mai puțin sau deloc vin, dacă preferați, folosiți doar apă în schimb, plus un strop mic de oțet sau suc de lămâie.) Puneți în cuptor cu un capac cel puțin 1 oră și 30 de minute. Adăugați ardeii (dacă utilizați) în ultimele 30 de minute – poate fi necesar să adăugați o notă de apă și în această etapă.

  • Pasul 3

    Serviți cu quinoa, salată iceberg, salsa de avocado (sau guacamole), coriandru proaspăt și o picătură de Tabasco.

Informatii nutritionale

  • Kcals 589
  • Gras 32g
  • Carbohidrați 25g
  • Fibră 9g
  • Proteină 34,5g
  • Sare 2.3g
.
#Cel #mai #bun #chilli #con #carne
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast