Tipul bucătăriei:
Cele mai bune spaghete bologneze
- servește 6
- Uşor
Cu cele mai bune spaghete noastre din Bologna, am perfecționat un adevărat favorit al familiei, inclusiv sfaturi despre cum să le faceți cu ușurință într-un aragaz lent. Această rețetă este cea mai bună mâncare confortabilă în timpul săptămânii
Încercați această rețetă clasică de spaghete bolognese, apoi verificați-ne bolognese vegetariene, spaghete carbonara, spaghetti arrabbiata și multe altele rețete de spaghete.
Există o mulțime de moduri diferite de a face un sos bolognez (inclusiv bolognese noastre mai sănătoase la cuptor aici), dar credem că aceasta este cea mai bună rețetă de spaghete bolognese. În mod tradițional, ați folosi carne tocată de vită cu pancetta (care adaugă grăsime și bogăție atunci când carnea de vită este destul de slabă), dar am adăugat și cârnați de porc pentru un sos extra-suculent. Acest lucru beneficiază de o gătire scăzută și lentă, așa că am inclus și instrucțiuni pentru a face acest lucru într-un aragaz lent mai jos. Urmați sfaturile noastre experți pas cu pas pentru a face ragu-ul bologonez perfect.
Ingrediente
- ulei de masline
- pancetta 150g, cubulețe
- carne tocată de vită 500g
- carnati de porc 6, jupuit (căutați cele cu conținut ridicat de carne)
- ceapa 2, tocat
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- țelină 2 bețișoare, tăiate cubulețe
- morcovi 2, ras
- roșii cherry 2 cutii de 400 g
- piure de tomate 2 linguri
- supă de pui 300ml
- busuioc o grămadă mică, tocată
- spaghete 500g
- parmezan ras pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, largă, cu capac.
-
Pasul 2
Adăugați pancetta și gătiți până devine aurie. Adăugați tocatul și gătiți până se rumeneste, rupându-l în tigaie cu o spatulă sau o lingură de lemn.
-
Pasul 3
Adăugați cârnații în bucăți și continuați să gătiți până când este opac – încercați să împărțiți cârnații în bucăți mai mici pe măsură ce se gătește, astfel încât să aibă o dimensiune similară cu cea tocată.
-
Pasul 4
Adăugați ceapa, usturoiul, țelina și morcovii și dați totul bine. Acoperiți și gătiți la foc mic până când legumele se înmoaie, amestecând din când în când. Aceasta va dura aproximativ 10 minute.
-
Pasul 5
Adăugați roșiile, piureul și supa și aduceți-le la foc mic. Acoperiți și gătiți timp de 1 oră. Adăugați busuiocul și fierbeți încă 5 minute.
-
Pasul 6
Gatiti spaghetele, apoi scurgeti si aruncati cu sosul. Puneți în boluri calde și serviți cu parmezan, dacă doriți.
A FACE ÎNTR-UN COCĂ LENT. . .
-
Pasul 1
Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, largă, cu capac.
-
Pasul 2
Adăugați pancetta și gătiți până devine aurie. Adăugați tocatul și gătiți până se rumeneste, rupându-l în tigaie cu o spatulă sau o lingură de lemn.
-
Pasul 3
Adăugați cârnații în bucăți și continuați să gătiți până când este opac – încercați să împărțiți cârnații în bucăți mai mici pe măsură ce se gătește, astfel încât să aibă o dimensiune similară cu cea tocată.
-
Pasul 4
Bătați într-un aragaz lent și adăugați toate celelalte ingrediente, dar trebuie doar să adăugați 100 ml din bulionul de pui.
-
Pasul 5
Gatiti la setare inalta timp de 5 ore. Se amestecă busuiocul la sfârșitul timpului de gătit și se servește cu spaghete.
Informatii nutritionale
- Kcals 858
- Gras 41.6g
- Saturează 14.5g
- Carbohidrați 74.7g
- Fibră 7g
- Proteină 42,9g
- Sare 2.4g