Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un șasier de pui cu brânză și piure de usturoi prăjit

Chasseur de pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Are ceva mai reconfortant decât această caserolă de pui care se încălzește? Serviți-vă puiul suculent cu grămezi de brânză cu unt și piure de usturoi


Faceți acest chasseur reconfortant de pui, apoi verificați caserola noastră de pui Dijon, caserola rapidă de pui, caserola sănătoasă de pui și mai multe rețete de caserole de pui.

Ingrediente

  • coapse de pui și tobe 2 kg
  • făină simplă 4 linguri
  • ulei de masline 1 lingură
  • unt 1 lingură
  • șalote 2 lungi, cubulete
  • ciuperci nasture 250g
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • piure de tomate 2 linguri
  • vin alb 250ml
  • cimbru câteva crenguțe
  • foi de dafin 2
  • supă de pui 600-800ml
  • faina de porumb 2-4 linguri (opțional)
  • patrunjel cu frunze plate sau chervil o mână, tocată

MASH

  • usturoi 1 bec
  • ulei de masline 2 lingurițe
  • cartofi făinoși 1,5 kg
  • crema dubla 50 ml
  • tot laptele 100 ml
  • unt sărat 50g
  • parmezan, gruyère sau comte 50g, ras fin, plus un plus de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 4. Puneți bucățile de pui într-un castron mare, condimentați bine și aruncați cu făina pentru a le acoperi ușor.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul într-o caserolă mare și grea și coaceți puiul în bucăți pe toate părțile până se rumenesc. Adăugați un strop de mai mult ulei dacă aveți nevoie, dar puiul ar trebui să îngrășeze niște grăsimi pe măsură ce mergeți. Luați-vă timp peste asta, deoarece acest lucru vă va ajuta să colorați și să aromatizați tocană. Scoateți-o pe o farfurie.

  • Pasul 3

    Adăugați untul și șalotele în ulei și prăjiți-le 5 minute, apoi adăugați ciupercile și prăjiți-le încă 5 minute. Se amestecă usturoiul și piureul de roșii, apoi se toarnă vinul și se bulește până se reduce la jumătate, răzuind fundul pentru a îndepărta orice bucăți de aur care s-au lipit de tigaie.

  • Pasul 4

    Adăugați puiul ars înapoi în tigaie cu ierburile. Completați cu suficient stoc pentru a acoperi puiul. Puneți capacul, transferați-l în cuptor și gătiți timp de 1 oră.

  • Pasul 5

    În timp ce șasierul gătește, tăiați vârful bulbului de usturoi pentru a expune cuișoarele și puneți pe o foaie de folie, condimentați, stropiți peste ulei și răsuciți-l pentru a sigila bine. Prajiti sub pui timp de 20-30 de minute pana cand este foarte fraged cand este presat. Îndepărtați și lăsați să se răcească.

  • Pasul 6

    După 1 oră, scoateți capacul de pui și gătiți încă 20-30 de minute sau până când sosul s-a îngroșat ușor și puiul este fragil. Condimentează bine.

  • Pasul 7

    Când puiul este aproape gata, fierbeți cartofii în multă apă bine sărată timp de 15-20 de minute sau până când este foarte fraged. Se scurge și se usucă la abur timp de 1-2 minute. Trageți înapoi în tigaia caldă și amestecați cu smântână, lapte și unt. Apăsați căței de usturoi prăjiți din coji de hârtie și învârtiți prin piureul mătăsos, împreună cu brânza. Se condimentează bine cu piper alb și puțină sare și se rade peste puțin brânză pentru a servi.

  • Pasul 8

    Dacă doriți să îngroșiți puțin mai mult sosul, amestecați făina de porumb cu un strop de apă rece și amestecați în șasier. Se încălzește la flacără mică timp de 3-4 minute sau până se îngroașă. Se împrăștie cu pătrunjel și se servește lingură peste piureul de brânză.

Informatii nutritionale

  • Kcals 620
  • Gras 32.6g
  • Saturează 13g
  • Carbohidrați 39.4g
  • Zaharuri 4g
  • Fibră 4.2g
  • Proteină 35.3g
  • Sare 0,9g
.
#Chasseur #pui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *