Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Cheesecake cu Lamaie Cu Vanilie

Cheesecake cu lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Cea mai bună rețetă de familie de cheesecake. Bogat și cremos, cu umplutură cu aromă de lămâie și vanilie, acesta este conceput pentru a vă impresiona prietenii și familia. În plus, folosește o bază de burete gata făcută pentru a face și mai ușor de făcut.


Încercați această rețetă de cheesecake cu lămâie, apoi verificați cheesecake-ul nostru clasic cu vanilie, cheesecake-ul New York și multe dintre rețetele noastre ușoare de cheesecake. Cauți mai multe deserturi cu lămâie? Încercați tortul nostru cu lămâie, plăcinta cu bezea cu lămâie și prăjitura cu lămâie și semințe de mac.

Ingrediente

  • unt pentru tablă
  • buretele de flan gata făcut 1 mare
  • zahăr tos auriu 225 g
  • faina de porumb 3 linguri
  • brânză moale cu conținut scăzut de grăsimi 750g
  • ouă 2, ușor bătute
  • lămâi 3, zestă
  • pastaie de vanilie 1, semințele răzuite
  • creme fraiche cu jumătate de grăsime 300 ml

coaja de lamaie confiata

  • lămâie 1
  • zahăr pudră 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru coaja confiată, tăiați fâșii lungi de coajă de la lămâie apoi tăiați fâșii julienne subțiri. Se pune intr-o cratita si se acopera cu 100ml apa rece, se adauga zaharul si se aduce usor la fiert, amestecand pana se dizolva zaharul. Se fierbe timp de 30 de minute. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge ușor cu unt o formă de tort de 25 cm. Tăiați buretele astfel încât să se așeze bine pe baza plată a formei. Se amestecă zahărul și făina de porumb într-un castron mare. Adăugați brânza moale și bateți bine până se omogenizează până la o textură cremoasă. Bateți ouăle, coaja de lămâie, vanilia și crème fraîche, până se omogenizează. Se toarnă deasupra bazei de burete. Înfășurați treimea inferioară a formei în folie alimentară sau folie pentru a preveni scurgerile și așezați-o într-o tavă de prăjire. Turnați suficientă apă fierbinte pentru a acoperi doar baza tăvii. Se da la cuptor si se coace timp de 50-55 de minute, pana cand cheesecake-ul se intareste si devine auriu deasupra. Completați cu apă la jumătate, dacă este necesar.

  • Pasul 3

    Scoateți cheesecake-ul din cuptor și fie răciți la temperatura camerei pentru o textură cremoasă moale, fie lăsați-l la rece câteva ore, sau peste noapte, pentru o textură fermă și densă. Se pune peste coaja de lamaie confiata cu putin sirop inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 488
  • Gras 20.3g
  • Carbohidrați 66,6g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 13g
  • Sare 1.12g
#Cheesecake #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *